Na drugi tekmi večera je San Antonio izenačil izid proti Houstonu na 1:1, vendar je verjetno za nekaj časa izgubil organizatorja igre Tonyja Parkerja, ki si je poškodoval koleno. Sicer pa je odločilno razliko na tekmi, ki so jo Spurs dobili 121:96, naredil Kawhi Leonard s 34 točkami.

James lahko edinstvenega Michaela Jordana (5987) prehiti že letos, če se bo Cleveland tretjič zapored uvrstil v finale. »Izkoriščam priložnosti, ki so se mu ponudile v karieri. Štirinajst let že nastopam v ligi NBA, dvanajstič sem se uvrstil v končnico, in v vsem tem času sem imel veliko odličnih soigralcev in trenerjev. Prehiteti Kareema, o katerem sem kot otrok slišal ogromno lepih stvari, je zagotovo nekaj enkratnega,« je dejal James, ki ima v letošnji končnici precej boljšo statistiko kot v rednem delu.

San Antonio bo pogrešal Parkerja

Prepričljivo zmago San Antonia je v zadnji četrtini skazila poškodba Tonyja Parkerja. Prvi izvidi niso obetavni, tudi besede trenerja Gregga Popovicha – 'Ni videti dobro' – niso spodbudne; kaj bodo pokazale podrobne zdravniške preiskave, pa bo jasno že v naslednjih dneh.

Parker se je poškodoval pri prodoru pod koš, parket pa je zapustil šele s pomočjo soigralcev. Do tedaj je dosegel 18 točk in bil drugi strelec ekipe. LaMarcus Aldridge jih je zbral 15, Jonathon Simmons 14 in Danny Green 12.