Slovenski uporabniki instagrama in facebooka so bili v sredo zvečer oziroma v četrtek zjutraj nemalo presenečeni, ko jih je v njihovi časovnici pričakal Chuck Norris, ameriški igralec, ki si je svetovno slavo bolj kot z igralsko kariero pridobil na račun internetnih šal o njegovi nepremagljivosti. Objavil je fotografijo, na katerem z ženo gledata pomladansko Ljubljano s pripisom »Lepo mesto z lepimi ljudmi«, nato pa še eno iz restavracije Strelec na Ljubljanskem gradu, kjer večerjata z ameriškimi prijatelji.

Ob tem pa smo novinarji dobili občutek, da je igralec z objavo fotografije na družabnih omrežjih organizatorjem njegovega obiska naredil več škode kot koristi. Vsi viri, ki bi o zanimivem obisku vedeli kaj povedati, so izjemno skopi z informacijami in ustvarjajo občutek, da bi se ta obisk moral zgoditi v večji tajnosti. Vsi po vrsti se sklicujejo na poslovno diskretnost.

Norris bo namreč v naših krajih snemal oglas za določeno avtomobilsko znamko. Šlo naj bi za globalno kampanjo, pri kateri imamo Slovenci očitno prste vmes pri produkciji in nudenju lokacij (šušlja se o več lokacijah po državi, nekateri govorij o dotičnem ljubljanskem hotelu in prizorišču na Štajerskem). Kot so zapisali že nekateri drugi mediji, bo Norris v naših krajih do ponedeljka.

Med obiskom Ljubljane se je z ženo in prijateljema ustavil tudi v gostilni Strelec na Ljubljanskem gradu.

Teksaški mož postave in spletna senzacija

Chuck Norris, ki je v filmskem svetu zaslovel kot zvezdnik akcijskih filmov, si je globalno slavo prislužil predvsem s pretepaškim prizorom v filmu Na zmajevi poti, kjer se spopade z Brucem Leejem. Pri nas se ga sicer najbolj spomnimo po vlogi Cordella Walkerja v seriji Teksaški mož postave.

Njegova igralska kariera že dolgo ni več tako plodna kot nekoč, je pa zato iz čisto neznanih razlogov postal spletna senzacija. Saj ste že slišali za šale v stilu: »Chuck Norris je preštel do neskončnosti. Dvakrat.« Vsi pa tudi vemo, da je Chucku Norrisu uspelo že toliko veličastnih podvigov, da njegov dnevnik danes poznamo tudi pod imenom Guinnessova knjiga rekordov.

Zadnja leta se precej posveča snemanju oglasov, pretežno na območju vzhodne Evrope.

Prvi izmed podvigov mu je uspel že kmalu po rojstvu, ko je iz porodnišnice domov peljal lastno mater, od tedaj pa je s svojim žarečim pogledom prisilil Sonce, da je pomežiknilo, ubil dva maha z eno muho in ustvaril prvo žirafo, ko je boksnil konja. Mož je tako legendaren, da se celo Big Foot hvali, da ga je enkrat videl, pravijo nekatere izmed bolj ali manj duhovitih domislic.

Če ste se kdaj vprašali, kam zaide taka legenda, ko želi romantično fotografijo z ženo Geno O'Kelley, vam lahko odgovorimo: nikamor drugam kot na ljubljanski grajski grič. Njegova objava na instagramu in facebooku je po pričakovanjih v Sloveniji odjeknila in sprožila nov val, bolj lokalno obarvanih šal.

Na Brezje se je šel prikazat Mariji

Da se je denimo Chuck Norris na Brezjah prikazal Mariji, hkrati pa ga nihče ne opazi, ker se po Ljubljani vozi s podzemno železnico. Pravzaprav je v Slovenijo prišel že kar pred samim letalom in ko se je povzpel na ljubljanski grad, je seveda kot za šalo prehitel vzpenjačo in spotoma ubil še zmaja, ki krasi ljubljanski grb. Ne manjka niti šal na račun njegove podobnosti trenerju rokometne reprezentance Veselinu Vujoviću.

Sicer pa je Norris mož v že zavidljivih letih. Mojster borilnih veščin jih šteje 77. Njegova triindvajset let mlajša soproga je modna oblikovalka in njegova druga žena. Z njo ima 16-letna dvojčka. Iz prvega zakona ima dva sinova ter skupno že devet vnukov. Še vedno naj bi aktivno treniral karate in taekwondo, razvil pa je celo svojo borilno veščino, imenovano chun kuk do (to ni šala), ki vključuje vse vrste borb, ki jih pozna, ter temelji na desetih zelo pozitivnih pravilih. Prvo se denimo glasi: »Trudil se bom po svojih najboljših močeh v vseh stvareh.«