Čeprav se čips iz redkvic sliši malenkost nenavadno, je čips neverjeten. Priprava je enostavna. Redkvice le operite, potem pa na tanko narežite. Redkvice lahko na tanko narežete enostavno kar z nožem. Naj bo oster, da vam ne bo zdrsavalo.

Čips lahko pripravite v sladki in slani različici. Sladkega pokapajte z olivnim oljem, potem pa dodajte cimet in sladkor. Čips lahko uporabite za okrasitev peciv, tudi tort. Lahko pa ga položite na božansko skutino-jogurtovo kremo. Recept se nahaja v nadaljevanju.

Slano različico pripravite tako, da čips pokapajte z olivnim oljem, potem pa dodajte malo soli in začimbo oziroma dišavnico po želji. Dodajte sladko papriko, kajenski poper, ingver ali česen v prahu. Možnosti je neskončno!

To božansko sladico lahko brez skrbi pripravite vnaprej – le prelijte jo z javorjevim sirupom šele pred postrežbo.

Namesto vanilijeve paste lahko uporabite tudi vanilijev sladkor, strok vanilije ali vanilijevo esenco. Namesto javorjevega sirupa pa lahko uporabite tudi agavin sirup ali pa med.

Pa dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!

RECEPT

SESTAVINE (za 4 osebe)

Sestavine za skutino-jogurtovo kremo:

250 g skute

125 g grškega jogurta

1 žlička vanilijeve paste

1 žlica javorjevega sirupa

Sestavine za čips iz redkvic:

15 redkvic

1 žlica rjavega sladkorja

1 žlica cimeta

1 žlica (olivnega) olja

Ostale sestavine:

1 žlica sesekljanih pistacij

javorjev sirup za preliv

PRIPRAVA

Redkvice narežite na tanke rezinice in jih stresite v posodico. Dodajte rjavi sladkor, cimet in olje in jih kar z rokami dobro premešajte, da se oljna mešanica dobro oprime vseh redkvic.

Redkvice v enem sloju zložite na pekač, obložen s papirjem za peko, potem pa jih 15 minut pecite na 175°c in 20 minut na 110°c. Obrnite jih takrat, ko zmanjšate temperaturo pečice.

Skuto, grški jogurt, vanilijevo pasto in javorjev sirup dobro zmešajte, da dobite svilnato kremo.

Kremo razdelite v kozarčke, jih okrasite z redkvicami, sesekljanimi pistacijami in pokapajte z javorjevim sirupom ter postrezite.