Rokometaši so priznanje prejeli na današnji slovesnosti v veliki dvorani predsedniške palače. Pahor jim je red za zasluge podelil za prispevek k uspešnemu razvoju slovenskega skupinskega športa.

Kot so v obrazložitvi nagrade pojasnili v uradu predsednika, je pomlajena slovenska rokometna reprezentanca januarja na svetovnem prvenstvu v Franciji postavila nov mejnik slovenskega skupinskega športa v zgodovini samostojne države. Pod vodstvom selektorja Vujovića in kapetana reprezentance Vida Kavtičnika je moštvo na nepozabni tekmi osvojilo prvo slovensko medaljo na svetovnih prvenstvih v skupinskih športih. S svojo igro je očaralo rokometne in športne navdušence, z borbenostjo in zmagovito športno držo osvojilo srca slovenske javnosti, hkrati pa z bronasto medaljo napisalo novo, posebno poglavje v zgodovini slovenskega športa.

Prva tekma v Nemčiji že jutri

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je sicer v teh dneh zbrala v Ljubljani, kjer bo po krajših pripravah opravila še dve kvalifikacijski tekmi z Nemčijo za uvrstitev na evropsko prvenstvo na Hrvaškem 2018. Prva tekma bo v sredo, 3. maja, v Ljubljani, druga v gosteh pa v soboto, 6. maja, v Halleju.