Bottas je tretji zmagovalec te sezone, dve dirki je dobil Vettel, eno pa svetovni podprvak, Bottasov moštveni sotekmovalec Britanec Lewis Hamilton, ki je današnjo dirko končal na četrtem mestu. Za finskega zmagovalca je bila to 81. karierna dirka, doslej je 12-krat stal na stopničkah, z odličnim startom, ko je prehitel oba rdeča dirkalnika, pa si je priboril tudi prvo zmago. V zadnjih krogih ga je dohiteval Nemec Vettel, a bližje kot na sekundo zaostanka ni prišel.

V zgodovini formule 1 je Bottas tako 107. dirkač z vsaj eno zmago v tem tekmovanju. »Neverjetno, dolgo je trajalo (več kot 80 dirk), hvala ekipi, ki mi je to omogočila,« je dejal Finec, z zaključkom ruskega vikenda pa je bil zelo zadovoljen šef Mercedesa Toto Wolff, saj je moštvo po slabših kvalifikacijah vendarle našlo način, kako prehiteti Ferrari. Že prred podelitvijo na velikem odru je tokratnim najboljšim trem voznikom čestital ruski predsednik Vladimir Putin, ki je vesel, da ima formula 1 tudi v Rusiji vse več navijačev.

Skupno je sicer na prvem mestu skupnega seštevka ostal Vettel, ki ima sedaj 86 točk, drugi je Hamilton s 73, tretji pa Bottas s 63. Sezona se bo s peto dirko nadaljevala čez 14 dni v Barceloni.