Pittsburgh in njegov zvezdnik Sidney Crosby tokrat nista imela težav z Washingtonom. Na koncu je bil izid prepričljiv s 6:2, Crosby je podal pri dveh zadetkih, Phil Kessel in Jake Guentzel pa sta bila tokrat najbolj učinkovita strelca s po dvema zadetkoma.

Svojim soigralcem je z odlično predstavo pomagal tudi vratar Marc-Andre Fleury, ki je dvoboj končal s 34 obrambami, tekmecem je le dvakrat uspelo spraviti plošček v mrežo, obakrat je bil podajalec prvi zvezdnik domačih Aleksander Ovečkin.

Na drugi strani pa je Braden Holtby imel slabši večer, po treh prejetih v drugi tretjini ga je zamenjal Philipp Grubauer, ki pa je nato tudi hitro prejel dva zadetka, tako da je bila tekma po 5:2 v 45. minuti praktično že odločena.

Junak Ottawe izenačil v rednem delu in zadel v podaljšku

Precej bolj razburljivo in za domače navijače bolj uspešno je bilo dogajanje v Ottawi. Tam so namesto 60 minut videli 83 minut hokejskega boja. S štirimi goli je bil junak domače ekipe Jean-Gabriel Pageau, prispeval je tudi odločilnega za končno zmago s 6:5 v drugem podaljšku.

Za Pageauja je bil večer zgodovinski, saj je prvič v karieri na eni tekmi dosegel štiri zadetke, za nameček pa je bila tekma ena najpomembnejših v njegovi karieri doslej. »Ko sem sprožil, sem samo zaprl oči in upal, da bo šlo noter. Presrečen sem, tega trenutka ne bom nikoli pozabil,« je dogajanje v 83. minuti tekme opisal junak tekme.

A ne le zmagoviti gol v podaljšku; Pageu je bil tudi tisti, ki je sploh poskrbel za dodatna dela igre. Gostje so namreč v 56. minuti po svojem zadnjem zadetku v 45. minuti še vodili s 5:3, potem pa je na sceno stopil 24-letni napadalec kanadske ekipe in z dvema golom v 57. in 59. minuti poskrbel za 5:5.

Za zmagovalce sta pred Pageujevo sanjsko predstavo zadela še Marc Methot in Mark Stone, vratar Craig Anderson pa je na maratonski hokejski tekmi zbral 43 obramb. Pri poražencih je bil dvakrat uspešen Brady Skjei, vratar Henrik Lundqvist je zbral 28 obramb.