Ukrajinsko-britanski dvoboj je upravičil pričakovanja boksarskih navdušencev, gledalci v Londonu so bili namreč priča izjemnemu dvoboju, v katerem je veliki ukrajinski šampion Kličko pokazal, da pri 41. letih brez težav konkurira 14 let mlajšemu nasprotniku. Izenačen dvoboj se je končal v 11. rundi, in sicer s tehničnim nokavtom. Ukrajinec je ob udarcih Britanca Joshue dvakrat končal na tleh, zatem pa se je sodnik odločil prekiniti dvoboj.

Dvoboj gentlemanov

»Kaj naj rečem, 19-0, tri leta in pol v boksu. Kot sem dejal, nisem popoln, ampak se trudim in če se ne trudiš, potem ti ne bo uspelo,« je po zmagi dejal Joshua, ki se je v šesti rundi prvič v profesionalni karieri znašel na tleh ringa, ko je svoj naval udarcev sprožil Kličko. »Ko gre za boks, pustiš ego pred vrati in spoštuješ nasprotnika. Zato veliko spoštovanje Vladimirju Kličku,« je dejal Britanec, ki se je zmage veselil pred daleč največjim boksarskim občinstvom v Veliki Britaniji po letu 1939.

»Nocoj je zmagal boljši in to je velik trenutek za boks. Dva gentlemana sta se borila drug proti drugemu, Anthony pa je bil boljši. Žal mi je, da mi ni uspelo,« je po porazu v svojem šampionskem slogu dejal Kličko. Ukrajinec je skušal povrniti izgubljene naslove, ki mu jih je novembra 2015 odvzel Britanec Tyson Fury, temu pa so jih nato odvzeli zaradi zlorabe mamil.