Po velikonočnem napadu na tržiška policista sta morala napadalca – po naših neuradnih informacijah gre za tržiška brata Danijela in Dušana Krupljanina – v hišni pripor. Na kranjski policijski upravi so pojasnili, da naj bi se napadalca policistu maščevala, ker naj bi njegov solzivec zašel tudi v oči otroka enega izmed njiju. Spomnimo, da se je policist napadalcev otresel šele, ko je sprožil opozorilni strel iz službene pištole.

Vrnil se je z bratom

Prejšnji ponedeljek se je v središču Tržiča zapletlo, ko sta policista enega izmed bratov sredi belega dne ustavila in ga legitimirala. To naj bi Tržičana tako razjezilo, da je enega izmed policistov začel odrivati in tepsti. Policista sta se ga otresla šele po tem, ko sta (najprej prvi, potem pa še drugi) uporabila solzivec.

Po pobegu osumljenca je eden izmed policistov zaprosil za zdravniško pomoč. Reševalci so najprej oskrbeli policista, ki je od Tržičana prejel nekaj udarcev po glavi, nato pa je zdravnica drugemu policistu še očistila oči od uporabe solzivca.

Prvi policist je sedel v policijskem vozilu, drugi pa še v reševalnem, ko se je Tržičan vrnil s svojim bratom. »Oba sta zelo hitro obstopila policijski avtomobil in policista v službenem vozilu silovito napadla. Njun napad je bil zelo intenziven, nasilje sta zelo hitro stopnjevala, vmes sta policistu grozila, da ga bosta ubila, in ga s silo tudi vlekla iz vozila, da bi z njim fizično obračunala. Udarcem v napadu, ki so bili podkrepljeni z grožnjami in so bili siloviti, se je policist poskušal obraniti s telesno silo. Šele ko je uvidel, da je ogroženo njegovo življenje, da ne more računati na pomoč drugih in da napada ne more drugače odvrniti, je po opozorilu, da bo streljal, v edino možno varno smer izstrelil opozorilni strel. Edino to je imelo učinek na napadalca, saj sta napad takrat prenehala in s kraja pobegnila,« nam je nasilni incident opisal Bojan Kos s kranjske policijske uprave. Tam so očitno presodili, da je policist upravičeno potegnil pištolo, čeprav napadalca sicer nista bila oborožena.

Policista obtožila, da je poškodoval otroka

V policijski preiskavi so povod za drugi napad pripisali maščevanju. Ko sta policista ob upiranju legitimaciji uporabila solzivec, je bil ob Tržičanu otrok (po naših neuradnih informacijah bratov sin). Napadalca sta v postopku trdila, da je solzivec poškodoval otroka, kar pa na policiji zanikajo. »Plinski razpršilec ni bil uporabljen proti otroku, ampak samo proti osumljencu, obstaja pa možnost, da zaradi hlapenja dražilne snovi ali vpliva vetra nastane lažje draženje oči oseb, ki se znajdejo v bližini uporabe plinskega razpršilca,« so ugotovitve posebne komisije povzeli na kranjski policijski upravi in poudarili, da otrok ni bil poškodovan. Tudi napadalca nista bila poškodovana, napadeni policist »pa je utrpel več ran po glavi, obrazu in drugih delih telesa«. Oba brata sta sicer stara znanca policije, starejši Dušan pa je moral pred desetimi leti že v zapor, ker je bil član tržiške združbe preprodajalcev prepovedanih drog.