Kante, v prejšnji sezoni član zmagovite ekipe Leicester Cityja, je v bitki za prestižno priznanje ugnal soigralca Belgijca Edena Hazarda, Tottenhamovega napadalca Harryja Kanea, zvezdnika Manchester Uniteda Zlatana Ibrahimovića, Evertonovega napadalca Romeluja Lukakuja in Arsenalovega Alexisa Sancheza.

»To mi pomeni ogromno. Velika čast je, da si izbran za igralca sezone,« je dejal odlični francoski vezist, ki sicer v tej sezoni ni igral le na eni ligaški tekmi, obeta pa se mu nov naslov angleškega prvaka, saj Chelsea vodi na lestvici elitne angleške lige. Tudi dolgoletni kapetan John Terry je pohvalil njegovo odlično sezono in dodal, »da je tudi izven igrišča pravi gospod in da je klub lahko srečen, ker ga ima v svojih vrstah«.

Odličen in skromen

Priznanja izjemnega obrambnega vezista so se razveselili tudi v prejšnjem klubu. Med drugim je soigralce, s katerimi je leto prej presenetljivo osvojil naslov, obiskal pred eno izmed tekem. Sedanji trener Leicester Cityja Craig Shakespeare je dejal, da je njegova gesta dober odsev njegove osebnosti. Z igralci so pogledovali, če se je pripeljal z novim Bentleyjem, a so ugotovili, da še vedno vozi minija. Menda ga je bilo nekoč potrebno celo prepričevati, da je sploh prišel z avtom, ker se je na treninge podal kar peš.

Kante je sicer tretji Chelseajev nogometaš s tem priznanjem, pred njim sta ga prejela tudi Terry (2004/05) in Hazard (2014/15).

Tottenhamov vezist Dele Alli pa je drugič zaporedoma dobil priznanje za najboljšega mladega nogometaša, potem ko je doslej prispeval 16 zadetkov in 10 podaj za Tottenham, drugo ekipo na lestvici angleške lige.