Obsežna gasilska akcija mariborske poklicne brigade in štirih prostovoljnih društev ni mogla preprečiti, da priljubljen gostinski lokal Ribičija na Meljskem hribu pri Mariboru ne bi pogorel do tal. Lokal, ki je letos praznoval 23. obletnico obstoja, je bil v času požara zaprt, zato nihče ni bil poškodovan.

Klic, da gori približno 2500 kvadratov veliki objekt v osrčju mariborskih vinorodnih goric, so gasilci prejeli tri minute čez enajsto zvečer. Pri Ribičiji so bili že čez nekaj minut. Po besedah lastnika Zlatka Horvata jim je že čez nekaj minut zmanjkalo vode iz cistern. Gasilci naj bi nato skušali cev priklopiti na bližnji hidrant, a jim to ni uspelo, ker je bil polomljen, je razložil. Zato so vodo dovažali iz Melja, čez poldrugo uro so pripeljali še črpalko, s katero so črpali vodo iz bližnjega ribnika.

Po besedah poveljnika Gasilske brigade Maribor Primoža Osojnika gasilci niso imeli hujših težav z oskrbo z vodo, saj je bil omenjeni hidrant tako in tako premalo zmogljiv, dovažanje vode s tremi cisternami pa je bilo tekoče in ni povzročalo večje izgube časa. Objekta ne bi mogli rešiti niti z neomejenimi razpoložljivimi količinami vode, je prepričan poveljnik, požar se je namreč že pred klicem na pomoč preveč razširil. V takšnem požarišču se ustvarijo zelo visoke temperature, ki dosežejo tudi do tisoč stopinj Celzija.

Ogenj so pogasili ob treh zjutraj. Škoda je ocenjena na vsaj pol milijona evrov. Zakaj je zagorelo, še ni znano. Kriminalisti so lahko šele zjutraj vstopili na pogorišče, njihove ugotovitve pa naj bi bile znane v prihodnjih dneh.