Po dobljenem prvem nizu v podaljšani igri je njegov francoski rojak Adrian Mannarino nato zaigral bistveno bolje ter s 6:2 in 6:3 nadoknadil zaostanek. Francozi so očitno letos v dobri formi na pesku, saj je tudi Simon v težave spravil povratnika in drugega igralca sveta Đokovića. Srb je moral po izgubljenem drugem nizu, v katerem je francoski tenisač na krilih gledalcev dvignil nivo igre, v odločilnem prikazati zelo zbrano igro. Potrebnih je bilo dvanajst iger.

Wawrinka se je moral potruditi, Thiem zelo suveren

Brez težav se ni izšlo niti tretjemu nosilcu Stanu Wawrinki, ki si po porazu v finalu Indian Wellsa še kako želi čimprej osvojiti turnir. Toda 23-letni Jiří Veselý se je izkazal za težavnega nasprotnika, saj je v drugem nizu poravnal izid, a Švicar je nato tretjega dobil gladko s 6:2. Povsem drugačen obraz od vodilnih nosilcev je pokazal mladi Dominic Thiem. Avstrijski specialist za pesek se je sprehodil mimo sicer neugodnega Robina Haaseja in bo velika ovira tudi za najboljše.

Svoje je na igrišču že opravil mladi Nemec Aleksander Zverev, ki je bil v boju s Felicianom Lópezom dominanten. Špancu je najprej zavezal kravato, saj je prvi niz dobil brez izgubljene igre, v drugem pa je z izidom 6:4 potrdil končno zmago. Na igrišču prav tako stoji Andy Murray, meri se z Gillesom Müllerjem. Škot je na teniški elektronski lestvici še vedno številka ena, zanimivo pa bo videti, kako dobro se je uspel pripraviti za nadaljevanje sezone.

Devetkratni zmagovalec turnirja v kneževini Monaka Rafael Nadal se medtem že pripravlja na srečanje z Britancem Kyleom Edmundom, ki je bil pred tem boljši od svojega rojaka Daniela Evansa.