Kot poroča časnik, bi bilo po selitvi zagrebškega Medveščaka iz lige KHL v Ebel v njej 13 ekip. Da bi se izognili temu, da bi bilo v vsakem krogu eno moštvo prosto, so razmišljali tudi o povabilu Jesenic kot štirinajste ekipe. Nazadnje so se, poroča Salzburg Nachrichten, odločili, da bi bilo to preveliko število. Olimpija se zato za dve leti seli v nižjo alpsko ligo.

»Z drugimi moštvi smo se odločili, da je 14 ekip preveč za našo ligo. Olimpija se bo za dve leti preselila v AHL in se postavila na noge. Potem bomo videli, katere ekipe bodo pripravljene za 14-člansko ligo,« je za časnik dejal direktor lige Ebel Peter Mennel in dodal, da resno razmišljajo o širitvi na 14 članov, a šele čez dve leti.

Olimpija: Kje bo igralo naše moštvo, lahko odloča le skupščina kluba

V HDD Olimpija so se odzvali z začudenjem in poudarili, da je klub na zadnjih pogovorih s predstavniki vodstva dobil zagotovilo, da bo sestanek, odločilen za prihodnost Olimpije, 26. aprila. Današnji članek jih je presenetil. »Kot odgovor lahko rečemo le to, da lahko o tem, kje bo igralo naše moštvo v novi sezoni, odloča le skupščina kluba, ki se zaveda, da si še ene takšne sezone, kot je bila zadnja, ne more in ne želi več privoščiti. Nikakor pa nas ne morejo kar sami postaviti v tekmovalni koledar alpske lige,« sporočajo iz Tivolija.

»Poteza je na nas, da skupaj s sponzorji in mestom povemo, ali smo sposobni normalnega tekmovanja v ligi Ebel. Zdaj je situacija boljša, a še daleč od dobre ali primerne,« pa se je v pogovoru za STA na novico odzval predsednik ljubljanskega kluba Marko Popovič.