Najboljši slovenski hokejist se je nastopu v Franciji odpovedal po pogovoru z novim športnim direktorjem Los Angeles Kings Robom Blakeom. Hokejska zveza Slovenije sprejema odločitev kapetana ekipe Los Angeles Kings z razumevanjem. »Zagotovo bi si Anžeta Kopitarja želeli videti v dresu risov na svetovnem prvenstvu, a razumemo njegove razloge in argumente s strani kluba za takšno odločitev.« Kopitar prav tako ne bo zaigral na prihajajočih olimpijskih igrah, saj je vodstvo NHL pred tem sporočilo, da v severnoameriški ligi tokrat ne bo premora.

Po slabših rezultatih spremembe v Los Angelesu

Ker se Los Angeles Kings niso uvrstili v končnico lige NHL, so se v vodstvu kluba hitro odzvali ter odpustili športnega direktorja Deana Lombardija in glavnega trenerja Darryla Sutterja, ki sta ju zamenjala Rob Blake in Luc Robitaille.

»Sprememba je dobrodošla, vendar so to mešani občutki, saj smo z Lombardijem in Sutterjem osvojili dva Stanleyjeva pokala, zato jima je po tej strani težko reči adijo. Toda po drugi strani je ekipa potrebovala neko svežino in upajmo, da se bo to zdaj izkazalo za dobro spremembo,« je Kopitar dejal o menjavi na mestu športnega direktorja in glavnega trenerja.

Najboljši slovenski hokejist bo tudi v novi sezoni ostal kapetan kraljev. »Lepo je slišati, da name še vedno računajo v tej vlogi. Mislim, da kakšnih drugih večjih sprememb v ekipi ne bo, videli pa bomo, kaj bo prineslo poletje.«

Kopitar verjame v rise

Čeprav Kopitarja maja ne bo v Franciji, bo vseeno pozorno spremljal nastope slovenske izbrane vrste med svetovno hokejsko elito. V skupini B bo Slovenija igrala proti Kanadi, Finski, Češki, Švici, Belorusiji, Norveški in Franciji.

»Mislim, da če bo slovenska reprezentanca prikazala takšne igre kot v Minsku v kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah, je obstanek v elitni diviziji popolnoma realen. Volja je prava, vzdušje tudi in samo upam, da bodo fantje odigrali, čim bolje in dosegli svoj cilj.«