Po natanko polovici sezone, ko so bili z razmerjem 11 zmag in 30 porazov eno najslabših moštev v ligi NBA, bosta slovenski košarkar Goran Dragić in Miami Heat do zadnjega trepetala za vstop v končnico. Klub s Floride mora danes ponoči najprej opraviti svoje delo in na kolena spraviti Washington, ob tem pa upati, da Indiani ali Chicagu spodrsne. Prvi bodo doma gostili Atlanto, drugi pa Brooklyn.

Da je moštvo trenerja Erica Spoelstre do zadnjega v boju za končnico, je športni čudež, saj se še nobeni ekipi po tako slabem začetku sezone ni uspelo uvrstiti v izločilne boje. Vročica je bila s hrbti pritisnjena ob zid tudi na zadnji tekmi proti Clevelandu, pri katerem niso nastopili LeBron James, Kyrie Irving in Tristan Thompson. Pred četrto četrtino je namreč zaostajala za enajst točk. V primeru poraza bi bil Miami že izločen iz bitke za končnico, s končno zmago po podaljšku pa so podaljšali upanje.

»Zelo sem ponosen na soigralce in moštvo. Že več kot mesec dni igramo pod pritiskom, saj je pomembna vsaka tekma. Zdaj se bo vse odločalo prav na zadnji tekmi rednega dela,« je dejal Goran Dragić, ki je k zmagi proti Clevelandu prispeval 15 točk, šest asistenc in pet skokov. »Proti Washingtonu nas čaka izjemna tekma. Pred dnevi smo jih premagali na gostovanju, zdaj pa želimo to ponoviti še doma. Hkrati polagamo upe v Atlanto in Brooklyn, da nam priskočita na pomoč. Dolgo časa smo hodili po robu, a smo ostali v igri predvsem po zaslugi izredne kemije, ki smo jo ustvarili v slačilnici.«