Miami je tako pred zadnjo tekmo, ki jo bo v noči na četrtek odigral doma proti Washington, na osmem mestu konference in ohranja upe za končnico.

»Večina ekip bi v takem položaju, kot smo mi, vrgla puško v koruzo in rekla, se vidimo naslednjo sezono. A mi nismo takšni. Če smo bili na kampu pred začetkom sezone znanci, med sezono postali prijatelji, smo zdaj ena velika in srečna družina, ki bo tudi zadnjo tekmo proti Washingtonu odigrala na vso moč. Upam, da se nam bo izšlo, se pravi, da Chicago ali Indiana ne bosta zmagala, saj bi bila uvrstitev v končnico po slabem začetku sezone res nekaj sanjskega,« je po tekmi dejal Goran Dragić.

Cleveland je Miamiju olajšal delo s tem, da v ekipi ni bilo prvih dveh zvezdnikov LeBrona Jamesa in Kyriea Irvinga. Vseeno se je moral Miami za zmago boriti do zadnjih atomov moči. V četrti četrtini je nadoknadil enajst točk zaostanka, ključne proste mete v zaključku pa je zadel Tyler Johnson.

Sinoči sta zmagala tudi tekmeca Miamija za končnico. Indiana je bila v gosteh boljša od Philadelphie s 120:111, Chicago pa je doma nadigral Orlando s 122:75. Igrala je tudi ekipa Bena Udriha Detroit Pistons in doma izgubila proti Washingtonu s 101:105. Udriha ni bilo na seznamu igralcev. rk