Košarkarji Krke imajo za zdaj za seboj turbulentno sezono. V ligi ABA so zasedli zadnje mesto in za leto dni izpadli iz tekmovanja, v pokalu so morali v finalu premoč priznati Olimpiji. Glavni razlog gre iskati v spremenljivi formi nosilcev, kjer sta približno konstantno formo držala le Matic Rebec in Marko Luković, pa še ta sta se ubadala s poškodbami. Ob njima so večji doprinos občasno dodali še Ronald Curry, Žiga Dimec in Sandi Čebular, preostali pa so veliki dolžniki. Ena glavnih nalog novega trenerja Simona Petrova je tako bila, da poleg agresivnosti v boljšo formo spravi tudi kakšnega od preostalih igralcev, saj se zaveda, da bo le tako lahko konkuriral za naslov državnega prvaka.

Na obračunu proti Olimpiji je pomoč prišla s strani Erjona Kastratija, ki je 17 točkam dodal še sedem skokov in s statističnim indeksom 20 postal Dnevnikov igralec kroga. Kastrati je sicer v Slovenijo prišel pred leti iz kosovskega kluba Peja. Zaradi nadarjenosti je v dresu Olimpije v elitni evroligi debitiral že pri nepolnih 17 letih, a ga Ljubljančani nato začuda niso zadržali v svojih vrstah. Kastrati je tako prestopil v vrste rivala, Krko, kjer pa njegov napredek ni šel v pričakovano smer. V letošnji sezoni je pokazal nekaj dobrih predstav, a mu manjka predvsem konstantnosti.

V tokratnem izboru je drugo mesto zasedel Darwin Davis Jr., ki je bil s 24 točkami in petimi ukradenimi žogami najbolj zaslužen za zmago Rogaške proti Heliosu. Na tretjem je pristal Dejan Čup (zmaga Hopsov proti Zlatorogu, 19 točk in pet skokov), četrtem Gregor Hrovat (poraz Olimpije proti Krki, 20 točk, šest skokov, pet asistenc) in petem Marko Luković (zmaga Krke proti Olimpiji, 14 točk in pet skokov).