Maribor z neodločenimi izidi drvi proti novemu naslovu državnega prvaka. Vijolični ne igrajo v šampionskem ritmu, a je konkurenca tako slaba, da Domžale in Olimpija sploh ne znata izkoristiti štajerskih spodrsljajev. Do konca prvenstva je ostalo še osem krogov, največji vrhunec spomladanskega nogometnega plesa pa bo jutrišnja povratna tekma polfinala slovenskega pokala med Mariborom in Olimpijo v Ljudskem vrtu. To bo ura resnice za obe moštvi. Mariborčani imajo preglavice z doseganjem zadetkov (predolgo že traja suša Luke Zahovića), Ljubljančani pa so na sedmih prvenstvenih tekmah osvojili le dve od 21 možnih točk. Slabše od Olimpije so le Radomlje.

Maribor je bil v prejšnjem prvenstvenem krogu boljši v Kopru, a mu je dve točki odščipnil vratar Marijan Antolović. Hrvat iz Vinkovcev je ubranil pet žog, ki so letele v okvir njegovega gola in se v Dnevnikovem glasovanju za najboljšega posameznika 28. kroga zavihtel na prvo mesto. Vodilni dvojec v skupnem seštevku Dare Vršič in Marcos Tavares se tokrat nista dokopala do točk, je pa na drugem mestu pristal njun soigralec Milivoje Novaković, ki je pri 37 letih dosegel oba mariborska zadetka na stadionu Bonifika. Tretji je bil koprski napadalec Sandi Križman, sicer nečak hrvaškega trenerja Igorja Pamića; ta je proti Mariboru izsilil enajstmetrovko in v drugem polčasu postavil končni izid 2:2. Za Križmana je bil to prvenec na slovenskem nogometnem prizorišču.

Miran Burgić je minuli konec tedna dosegel petdeseti zadetek v slovenski ligi in se uvrstil na četrto mesto. Gorški napadalec je znova zatresel mrežo iz enajstmetrovke (v tej sezoni je bil devetkrat uspešen iz najstrožje kazni), kar ga uvršča med glavne kandidate za kralja strelcev. Za vodilnim Dominikom Glavino iz Rudarja zaostaja za dva zadetka. Peto mesto je v prejšnjem krogu pripadlo velenjskemu vezistu Klemnu Bolhi, ki je dosegel odločilni gol za zmago Rudarja na gostovanju v Krškem.