Pripravniški program i.MAP

Pripravništvo je plačano: 800 evrov na mesec.

Kraj: Valleta, Malta.

Rok za prijavo: 14. 4. 2017

Več na: http://bit.ly/iMAP_Migration_Governance_Traineeship

V Evropsko centralno banko

Generalni direktorat za ekonomski razvoj (DG/ED) Evropske centralne banke vabi univerzitetne diplomante in tiste, ki so blizu koncu svojega študija, da se pridružijo njihovemu pripravniškemu programu za leto 2017. Pogoj je vsaj diploma iz ekonomije, financ, statistike, inženirstva, poznavanje ekonomskih zadev vsaj enega od štirih oddelkov direktorata, izkušnje bodisi z makroekonomskimi podatki, s podatki finančnih trgov ali mikropodatki in podatki v podjetjih. Kandidati naj znajo ob odlični angleščini uporabljati tudi statistične in ekonometrične programe (Stata, R, MATLAB ali EViews) ali naj imajo napredno znanje programskih jezikov.

Trajanje: šest mesecev z možnostjo podaljšanja do enega leta. Kraj: Frankfurt.

Plačilo: 1050 evrov na mesec.

Rok za prijavo: 18. 4. 2017

Več na: http://bit.ly/ECB_Economic_Developments

Nato razpisuje program za stažiranje

Študiraš mednarodne odnose, obramboslovje, politične ali varnostne vede? Morda si interdisciplinarni kandidat z znanjem ekonomije, financ in področja človeških virov? So tvoja področja IT, spletno ali grafično oblikovanje, književnost ali prevajanje? Si inženir ali aeronavtik? Ali prihajaš s področja medijev ali novinarstva? Govoriš rusko, arabsko ali ukrajinsko? Lahko samostojno raziskuješ in opravljaš analize? Nato razpisuje program za stažiranje v letu 2018, ki je namenjen študentom višjih letnikov (nad 21 let) ali diplomirancem, ki so izobrazbo pridobili pred manj kot letom dni. Pripravništva trajajo šest mesecev in so plačana. Kraj: Bruselj.

Rok za prijavo: 18. 4. 2017

Več na: http://bit.ly/NATO_Intrenships2018

Praksa Roberta Schumana

Ne pozabi na prakso Roberta Schumana, s katero evropski parlament univerzitetnim diplomantom najrazličnejših smeri omogoči, da se bolje seznanijo z njegovim delom v okviru sprejemanja zakonodaje, prevajanja in odnosov z javnostmi. Prakso lahko opravljaš v Bruslju, Strasbourgu in drugih mestih v državah članicah EU. Ne zamudi priložnosti in naberi svoje prve izkušnje v mednarodnem okolju.

Začetek oktober.

Rok za prijavo: 15. 5. 2017

Več na: http://bit.ly/Evropski_parlament_Prakse

V Bruselj v enega vodilnih think-tankov

Friends of Europe je eden vodilnih think-tankov s sedežem v Bruslju, ki raziskuje z namenom povezovanja ljudi, spodbujanja razprave in sprememb v smeri bolj vključujoče, trajnostne in v prihodnost usmerjene Evrope. Trenutno razpisuje pripravniško delovno mesto programskega asistenta, ki bo pretežno delal na področjih zagotavljanja miru, varnosti in obrambe. Za uspešno prijavo potrebuješ univerzitetno diplomo, dobro zanje angleščine in nekaj izkušenj z raziskovalnim delom.

Pripravništvo je plačano.

Rok za prijavo: 1. 7. 2017

Več na: http://bit.ly/FriendsOfEurope_PogrammeAssistant

jpš