Da, to je tisti organizator igre, ki skače v obrambi, dosega v povprečju vrtoglavo število točk in obenem razigrava svoje soigralce. Deseta podaja se je prikradla v statistiko v zadnji četrtini, ko so na uri ostale še dobre štiri minute igre. Soigralec v dresu Oklahome Thunder Semaj Christon je zadel trojko, kar je na noge dvignilo tudi številne domače navijače.

Toda, zgodovinskega dneva še ni bilo konec. Oklahoma je lovila Denver, domači so namreč dve minuti in pol pred koncem še vedno vodili za deset točk. Odločitev je nato padla v zadnjih sekundah igre, odločil pa je met ob zvoku sirene. Uganili ste. Ob zaostanku gostov za dve točki je trojko zadel prav rekorder Russell Westbrook. Ob tem je bil skorajda bližje sredini, zato je bila to pravzaprav dvojna trojka.

Tudi odlični James Harden se mora prikloniti rekorderju

S 50 točkami, 15 skoki in 10 podajami je 28-letni Kalifornijčan presegel 55 let star rekord Oscarja Robertsona. S svojo predstavo je verjetno že potrdil naziv najkoristnejšega igralca rednega dela sezone, obenem pa je razblinil upe Denverja za končnico, ki si potrebovali zmago. V prvem krogu končnice se bo Oklahoma srečala s Houstonom, za katerega igra še en izjemen košarkar. Pravzaprav je James Harden edini, ki je bil za naziv najboljšega posameznika rednega dela blizu Westbrooku.