Letos novinec v moštvu Yamahe je izkoristil zgodnjo napako in padec najhitrejšega v deževnih kvalifikacijah ter branilca naslova svetovnega prvaka Marca Marqueza (Honda) in se brez težav pripeljal do nove zmage. Drugo mesto je na tokrat suhi stezi zasedel še en voznik Yamahe, italijanski veteran Valentino Rossi, tretji pa je bil Cal Crutchlow na hondi.

Najzanimivejši trenutki druge letošnje dirke svetovnega prvenstva so se zgodili že na začetku. Že kmalu se je na tleh znašel Španec Jorge Lorennzo (Ducati), Marquez pa je izkoristil najboljši startni položaj in hitro začel večati vodstvo. A želja, da popravi vtis s prve dirke, na kateri je zasedel zanj skromno četrto mesto, je bila na zahtevni podlagi prevelika, tako da mu je že v tretjem krogu spodneslo kolo, dirko je končal v pesku.

Ko je ob progi končal Marquez, se je Vinalesu, ki je z izjemo kvalifikacij kraljeval na vseh treningih, odprla pot do zmage. To je začel s šestega startnega mesta skupaj z moštvenim kolegom Rossijem (na dirki je praznoval jubilej, nastopil je na 350. dirki v karieri), ki je bil na sedmem startnem položaju. Oba sta takoj prehitela Britanca Karla Abrahama, Italijana Danila Petruccija (Ducati) ter Pedroso (Honda); pred njima je poleg Marqueza ostal le še Cal Crutchlow, ki se Vinalesu ni mogel dolgo upirati. Dalj je kazal zobe Rossiju, ki pa ga je sedem krogov pred ciljem vendarle prehitel in Yamahi privozil dvojno zmago. Njena dirkača držita dvojno vodstvo tudi v skupnem seštevku prvenstva.