Odkar je Simon Petrov pri Krki prevzel vodenje moštva, stremi k temu, da bi bilo agresivnejše v obrambi. Od slednjega ne odstopa niti za trenutek, kar že prinaša prve sadove. Dolenjsko moštvo je namreč v 5. krogu lige za prvaka v Tivoliju ugnalo rivala Olimpijo in ga s tem pahnilo v manjšo krizo.

»Navad, ki so jih imeli igralci, se ne da spremeniti čez noč. Glavno je, da so bili od prvega dne pripravljeni sprejeti moje ideje. Zaradi tega smo bili tudi že kaznovani, a se stvari počasi obračajo. Vse bolj smo agresivni in čvrsti, kar bo vodilo tudi v prihodnje,« je po tekmi razložil Simon Petrov. Njegovi igralci so na začetku drugega polčasa že zaostajali za deset točk, v ključnem trenutku pa povsem spremenili pristop na tivolskem parketu. Olimpiji namreč niso dovolili, da bi se še dodatno oddaljila, z že omenjeno agresivno obrambo pa so Ljubljančane silili v izgubljanje žog in mete iz neizdelanih položajev, kar je bilo na koncu ključno za preobrat.

»Po vodstvu desetih točk smo v naši igri izgubili rdečo nit. Na njihovo sila agresivno obrambo, ki nas je nekoliko presenetila, nismo našli odgovora, kar je posledično pripeljalo do tega, da je bila organizacija napadov slaba,« je razlagal skrušeni trener Olimpije Gašper Okorn, ki se takšnega poteka lige za prvaka ni nadejal. Ljubljančani so namreč v rednem delu izgubili štirikrat, sedaj pa v petih krogih že trikrat. Za nameček so zmaje načele še zdravstvene težave, ki so bile najbolj očitne pri predstavi Nikole Jankovića. Srbski center se bo moral s soigralci v nadaljevanju lige za prvaka še pošteno potruditi za mesto v polfinalu. »Smo v težki situaciji, tudi zavoljo poškodb, ki so prišle iznenada in v nepravem trenutku. Teden premora nam bo tako prišel še kako prav. Bo pa zdaj več pritiska in nervoze, kar sem igralcem povedal takoj po porazu. Ne samo za njih, tudi zame. Reakcije bodo drugačne in tega se bo treba zavedati. Do tekme s Hopsi jih bom poskušal na to pripraviti, a mislim, da se tega že sami dobro zavedajo.«