Lewis Hamilton je z odličnim startom izkoristil najboljši položaj in z dobro taktiko ter vožnjo tako rekoč brez napak dirkal z varno prednostjo vse do konca. Več težav za ohranitev drugega mesta iz kvalifikacij je imel Nemec Vettel, ki je imel na začetku za sabo Daniela Ricciarda. Avstralec v Red Bullu je prehitel drugega Ferrarijevega voznika Kimija Räikkönena. V nadaljevanju sta se nato oba rdeča dirkalnika znašla za Ricciardom, ki ju je zelo dolgo zadrževal, kar je bilo odločilno v morebitnem boju za prvo mesto.

Vettel je v 20. krogu vendarle prehitel moštvenega kolega, še bolj atraktivno pa je v naslednjih krogih napadel Ricciarda: Avstralca je trikrat lovil po zunanji strani; tretjič sta bila z Nemčevim dirkalnikom povsem drug ob drugem, se celo dotaknila s pnevmatikami, Ferrarijev dirkalnik pa je pobegnil v naslednji ovinek. V 29. krogu je zmagovalec prve dirke švignil še mimo danes odličnega Maxa Verstappna, ki je v prvem ovinku po ciljni ravnini napravil eno redkih napak.

Verstappen iz ozadja na stopničke

Mladi Nizozemec je v Šanghaju uprizoril fantastično vožnjo, ko je že ob startu prehitel številne dirkače; po polovici dirke je bil celo drugi. V zadnjih krogih je njegove stopničke sicer ogrozil moštveni kolega, a Nizozemec je zdržal pritisk. Po dirki je bil izglasovan za dirkača dneva, vožnjo 19-letnika je pohvalil tudi zmagovalec Hamilton, ki je s 54. karierno in peto posamično zmago na Kitajskem Mercedesu prinesel še tokratno konstruktorsko zmago.

V Bahrajnu znova boj med Hamiltonom in Vettlom?

Hamilton in Vettel sta po dveh dirkah izenačena v skupnem seštevku, z današnjim slavjem je bil zelo zadovoljen šef Mercedesa Toto Wolff. V intervjuju za avstrijsko televizijo ORF1 je pohvalil vožnjo prvega dirkača in taktično pripravljenost moštva. Tretja dirka sezone v Bahrajnu bo na sporedu že naslednji teden.