Vodilna Rijeka je doma na Rujevici pričakala Dinamo, ki se ji je z zmago želel v prvenstvu približati na točko zaostanka. Pred tekmo je bilo kar nekaj govora o hitri igralni površini, saj naj bi bila ta bolj po okusu domačih. Zagrebčani so se po prvih dvajsetih minutah igre le uspeli nekoliko otresti pritiska varovancev Matjaža Keka, ki so imeli nekaj obetavnih priložnosti in so celo zadeli, a iz prepovedanega položaja.

Kljub izredno napadalnemu nogometu v prvem polčasu zadetkov vseeno ni bilo, Rijeka pa je v drugem delu nadaljevala z zavzeto igro in visokim tempom. Po dobrih dvajsetih minutah se je Franku Andrijaševiću nekoliko nepričakovano ponudila izredna priložnost, zatem ko ga je globoko v kazenskem prostoru povsem nepokritega pustila zagrebška obramba. Ponujeno je v 68. minuti z natančnim strelom z glavo izkoristil in razveselil razigrane navijače.

Odlična poteza Soudanija preprečila slavje Rijeke

Rijeka je igrala samozavestno, v skladu s sanjskimi rezultati v dosedanjem poteku sezone: ob 30 zmagah so na 41 tekmah še neporaženi, toda nove tri točke jim je tokrat odnesla izjemna poteza Soudanija, ki je eno redkih priložnosti Dinama s 'škarjicami' pretvoril v zelo pomemben zadetek za goste. Zagrebčani so na stadionu, ki se odpira na Jadransko morje, iztržili pomembno točko in ohranili štiri točke zaostanka v prvi hrvaški nogometni ligi. Rijeka pa je po drugi strani še korak bližje prvemu naslovu prvaka in je v zgodovinskem nizu še naprej neporažena.