Čeprav je poklic varilca deficitaren in zato zelo cenjen, saj je med delodajalci na četrtem mestu po pogostosti iskanja sodelavcev, je prenos znanja med generacijami slab. Mladi od svojih starejših kolegov namreč ne dobijo dovolj znanja, ocenjujejo strokovnjaki. Zato bi za prihodnost varilstva, pri katerem je kakovost izredno pomembna za poslovni uspeh podjetij, morali skupaj stopiti šole in podjetja, pa tudi država, je na okrogli mizi v okviru dneva varilne tehnike dejal dr. Janez Tušek, profesor na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani.

Sodelovanje vseh deležnikov je nujno, saj bo povpraševanje po varilcih tudi v prihodnje veliko. Projekcije, ki jih je na podlagi ankete med delodajalci opravil Zavod RS za zaposlovanje, kažejo, da bodo podjetja letos potrebovala več kot 707 varilcev. Povpraševanje močno presega ponudbo in tako bo tudi v prihodnje.

Dan varilne tehnike, ki je potekal na mednarodnem Industrijskem sejmu v Celju, je postregel z vrsto strokovnih predavanj na temo varilstva, tehnik varjenja in uporabe različnih materialov. Vedno bolj aktualni sta tudi robotizacija in avtomatizacija. A Tušek pravi, da se varilcem ni treba bati, da jih ne bi več potrebovali.

Problem bo, kje varilce dobiti

»Slovenija ima največ varilnih inženirjev z mednarodno diplomo na prebivalca. Naša država je na tem področju zelo močna. Pred 20 leti, ko se je robotika uveljavljala, so rekli, da ne bomo več potrebovali varilcev, a so kmalu ugotovili, da tako ne bo šlo. Nato so se začeli razvijati simulatorji za učenje varjenja. Da varilci nimajo prihodnosti, se ni bati, večji problem bo, kje jih najti,« je pojasnil. Zato tudi ni čudno, da svoje najboljše kadre podjetja skrivajo.

Spodbuden je podatek, da se zadnja leta vse več mladih odloča za deficitarne poklice, med katerimi je tudi poklic varilca. A dobrega varilca je kljub vsemu težko najti, pravijo delodajalci. Vendar utegne biti tudi ta industrija za mlade zanimiva, saj se tudi varilstvo oziroma najboljša podjetja iz panoge usmerjajo v digitalizacijo oziroma tako imenovano industrijo 4.0.

»Rast, robotizacija, hkrati pa perfektno varjenje in rezanje,« o viziji prihodnosti podjetja Daihen Varstroj iz Lendave pravi predsednik uprave Matjaž Vnuk. Podjetje Daihen Varstroj je prejelo zlato sejemsko priznanje v kategoriji zastopnikov za inovativno varilno opremo Synchro Feed GMA.

V toku z industrijo 4.0

»To je sistem za robotsko varjenje in omogoča zelo hitro in kakovostno varjenje brez obrizgov, kar je še posebej primerno za avtomobilsko industrijo, v kateri vse temelji na visoki produktivnosti. Po varjenju namreč ni treba čistiti površine okoli zvara,« prednosti nagrajene varilne opreme pojasni Vnuk. Dodaja, sta tudi pri njih bistvena tehnološki napredek in razvoj.

»Vsa podjetja se zdaj usmerjajo v industrijo 4.0., v kateri še ni enovitih standardov, zato se vsak proizvajalec tega loteva posebej. Pri nas gre to tako, da imamo popoln nadzor med varjenjem varilca, kar nam omogoča, da zagotavljamo sledljivost kakovosti. To je vse, kar je v naši industriji trenutno pomembno,« je pojasnil Vnuk.