V SVP Avio, ki ima prostore v Zgoši in Škofji Loki, potrebujejo več laminarjev, konstruktorja, mehanike in mizarje, zaposlili bodo tudi nakupnega referenta, v prihodnje pa še administrativnega referenta za kadrovsko-finančno področje. Konstruktorji za projektiranje orodij na področju navtične industrije bodo skrbeli za razvoj izdelkov z uporabo modeliranih orodij CAD, spremljanje materialov in tehnologij, detajliranje ter urejanje in pripravo dokumentacije za produkcijo.

Kandidati naj imajo visokošolsko izobrazbo strojne, elektrotehniške ali lesarske smeri, potrdilo o formalno opravljenem izobraževanju uporabe katerega koli CAD-orodja za oblikovanje, ne bo pa šlo brez dobrega znanja angleščine. Potrebujejo tudi konstruktorja.

Od mizarjev za vgradnjo in montažo pohištva v plovila pričakujejo opravljeno srednjo poklicno šolo smer mizar in najmanj eno leto delovnih izkušenj. V proizvodnji v Zgoši bodo veseli tudi mehanikov s končano ustrezno srednjo poklicno šolo, torej smer mehanik ali avtomehanik, ter enoletnimi delovnimi izkušnjami na podobnem delovnem mestu.

Mehaniki skrbijo za vgradnjo in montažo motorjev v plovila, za izvedbo mehaničnih in vodovodnih instalacij, vgradnjo hidravlike, plina in grelno-hladilnih naprav. Zaposliti želijo dva mehanika in dva mizarja. V Škofji Loki, kjer poteka proizvodnja trupov, palub in strehe, ki temelji na infuzijski tehnologiji izdelave, potrebujejo več laminarjev.

V podjetju zaposlijo tudi nakupnega referenta. Odgovoren bo za nakup materialov, sestavnih delov in storitev, komunikacijo z dobavitelji in za pridobivanje novih, za organiziranje transporta in skrb za optimizacijo zalog. Od kandidatov pričakujejo najmanj V. stopnjo izobrazbe, po možnosti tehnične smeri, najmanj enoletne ustrezne delovne izkušnje, osnovno računalniško znanje in znanje angleščine ter odlične komunikacijske in pogajalske sposobnosti. Prijave sprejemajo na hr@svpyachts.com do 20. aprila 2017. Z izbranim kandidatom bodo sodelovali dolgoročno, plačilo bodo oblikovali na temelju delovne uspešnosti.

V kratkem bodo iskali tudi kandidate za delovno mesto administrativnega referenta za kadrovsko-finančno področje. Zaposlili bodo invalida, so sporočili iz kadrovske službe SVP Avio. Tako naj bi do sredine leta v SVP Avio zaposlovali že 170 ljudi, medtem ko jih je trenutno skupaj z enoto v Škofji Loki 140. jpš