Miami do konca rednega dela sezone čakajo še štiri tekme. V noči na soboto bodo igrali v gosteh pri Torontu, v nedeljo pa pri Washingtonu. V ponedeljek bodo gostili aktualne prvake iz Clevelanda ter za konec rednega dela še košarkarje Washingtona.

Jimmy Butler ponesel Chicago

Moštvo Chicago Bulls je v gosteh s 102:90 premagalo Philadelphio 76ers in je na sedmem mestu na vzhodnem delu lige, osmi so košarkarji Indiana Pacers, ki so Milwaukee Bucks premagali s 104:89. Tokrat prosti Miami Gorana Dragića ima zmago ter tekmo manj od Chicaga in Indiane v boju za željeno osmo mesto. Atlanta in Milwaukee imata na petem in šestem mestu razpredelnice dve zmagi več od Miamija.

Biki iz Chicaga so slavili na krilih Jimmyja Butlerja, ki je vpisal trojni dvojček z 19 točkami, 10 skoki in 10 podajami. Za zmago Indiane nad Milwaukeejem je Paul George prispeval 23 točk in 10 skokov. Košarkarji New York Knicks so v ligi NBA doma izgubili z Washington Wizards s 103:106. Za domačo zasedbo je slovenski košarkar Saša Vujačić v enaindvajsetih minutah dosegel 10 točk, štiri skoke in tri podaje, na parketu pa je bil tudi v odločilnem zadnjem delu srečanja.

Portland Trail Blazers s pomembno zmago

Na zahodu je ključni korak h končnici naredila ekipa Portland Trail Blazers, ki je premagala že odpisano ekipo Minnesota Timberwolves s 105:98. Portland (39 zmag, 40 porazov) tako ostaja na osmem mestu v razvrstitvi zahodne konference z dvema zmagama več in enim porazom manj od devetouvrščenega Denverja. Izkazal se je Allen Crabbe s 25 točkami ter osmimi trojkami, kar je njegov najboljši dosežek v karieri.

Na zahodu je sicer le še ena neznanka, sedem mest v končnici je že oddanih. Na vrhu so košarkarji Golden State Warriors, v končnici pa bodo zaigrali še San Antonio Spurs, Houston Rockets, Utah Jazz, Los Angeles Clippers, Oklahoma City Thunder in Memphis Grizzlies. V vzhodni konferenci je bolj zanimivo, saj imajo končnico zaenkrat zagotovljeno le štiri ekipe: Cleveland Cavaliers, Boston Celtics, Toronto Raptors in Washington Wizards.