Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je bil najhitrejši na prvem prostem treningu voznikov formule ena za veliko nagrado Kitajske v Šanghaju (1:50,491). Na treningu, ki ga je motilo vlažno in megleno vreme, sta bila na naslednjih mestih voznika Williamsa, Brazilec Felipe Massa (1:52,086) in Kanadčan Lance Stroll (1:52,507). Nemec Vettel (Ferrari) in njegov najbližji zasledovalec Britanec Hamilton (Mercedes) sta bila med tistimi, ki niso opravili hitrega kroga.

Dirko so prvič prekinili že po štirih minutah, po 43 minutah so ponovno pričeli, 26 minut pred koncem pa so ga z rdečo zastavo znova prekinili in nato tudi končali. Iz vodstva formule ena so sporočili, da so to storili iz varnostnih razlogov, saj med drugim helikopter z zdravniško ekipo zaradi slabega vremena ne bi mogel pristati; zaprto je bilo tudi bližnje lokalno letališče. Na prvem treningu je čas tako doseglo le 14 voznikov.

Drugi trening pa zaradi slabe vidljivosti, šlo je za kombinacijo dežja, nizke oblačnosti in gostega smoga, niso izpeljali.