Sam Bennett je goste povedel v vodstvo ob koncu pete minute, Trevor Lewis pa je slabo minuto in pol pozneje izid izenačil. Hokejisti Calgaryja so nato v drugi tretjini dosegli še tri gole, uspešni so bili Dennis Wideman, Freddie Hamliton in Alex Chiasson, ki je postavil končni izid dvoboja.

V vratih Calgaryja je uspešno debitiral Jon Gillies. V svojem prvem nastopu v ligi NHL se je izkazal s 27 obrambami. »Pohvalil bi soigralce za neverjetno željo, ki so jo pokazali, tako da je bilo res zabavno v in pred golom,« je bil zadovoljen Gillies. Kralji bodo zadnjo tekmo na domačih tleh odigrali v noči na nedeljo, ko bodo gostili Chicago.

Milan Lucic s hat-trickom v zadnji tretjini

Edmonton je v gosteh po velikem preobratu premagal San Jose s 4:2. Morski psi so po dveh tretjinah vodili z 2:1, v zadnji tretjini pa je v dresu naftarjev stopil v ospredje nekdanji soigralec Kopitarja pri kraljih Kanadčan srbskega rodu Milan Lucic, ki je zabil kar tri gole za tretji karierni hat-trick.

Medtem ko je v zahodnem delu lige NHL znanih vseh osem udeležencev končnice (Chicago, Minnesota, Anaheim, Edmonton, San Jose, St. Louis, Calgary in Nashville), pa je na Vzhodu prosto še eno mesto, za katerega se potegujejo Toronto, NY Islanders in Tampa Bay.