Čeprav so košarkarji Zlatoroga po veliki zmagi proti Olimpiji v 4. krogu lige za prvaka poudarjali, da so se na igro zmajev pripravili do potankosti, jih je na začetku gotovo presenetilo dejstvo, da je pri Ljubljančanih manjkal eden od glavnih akterjev Devin Oliver. Odsotnost nosilca igre pri nasprotniku zna pogosto tudi negativno vplivati na moštvo, a tokrat ni bilo tako. Olimpija prave menjave za Oliverja enostavno nima. Po eni strani Američan prikazuje odlične predstave, po drugi pa je Dražen Bubnič v letošnji sezoni enostavno v preslabi formi, da bi lahko nadomestil njegov izostanek.

Odsotnosti Oliverja se je pri Zlatorogu najbolj razveselil Igor Tratnik. 27-letni Ljubljančan je po epizodah pri Krki in Tajfunu v letošnji sezoni v Laškem pod vodstvom trenerja Aleša Pipana znova našel formo, ki ga je krasila pred odhodom v Novo mesto. 207 centimetrov visoki krilni košarkar je tako eden boljših posameznikov v državnem prvenstvu, kar je dokazal tudi na obračunu proti Olimpiji. V 36 minutah na parketu je namreč v statistiko vpisal 18 točk, temu pa dodal še devet skokov. Njegov statistični indeks je znašal 23, edini črni piki pri njegovi predstavi pa so bile štiri izgubljene žoge in pet osebnih napak, zaradi katerih je moral predčasno zapustiti parket, a s tem zmage svojega moštva niti za trenutek ni ogrozil.

Drugo mesto v izboru Dnevnikovega košarkarja kroga je tokrat pripadlo Tratnikovemu soigralcu Janu Španu, ki je mu uspel dvojni dvojček, saj je v statistiko vpisal 14 točk in deset asistenc. Na tretjem mestu je pristal Žiga Dimec (zmaga Krke proti Rogaški, 12 točk in devet skokov), na četrtem Žan Kosič (zmaga Hopsov proti Heliosu, 14 točk), na petem pa Marko Luković (zmaga Krke proti Rogaški, 17 točk in sedem skokov).