Dodaten razlog pa je menda to, da v letu, ki je pred njimi in imajo še oblast, resnično ne morejo storiti ničesar več. Bodo pa to storili po novih volitvah.

Ker so od njihove volje in nemoči (ali res?) dobesedno odvisni življenje in zdravje, socialni položaj itd. vseh nas, vljudno prosim, da ne čakajo celo leto na zdravstveno reformo, pa na spremembe cestnoprometnih predpisov, ali predpisov, ki naj bi urejali plovbo na Soči, ali balonarske predpise itd.

Preveč je dnevno mrtvih in poškodovanih, da ne bi mogli rešiti enostavnih problemov, ki so rešljivi v relativno kratkem času. Pa ne bom napisal enega meseca, ker se mi to zdi absolutno preveč.

Tudi pred kratkim umrli motorist in mladenka bi bila morda živa, če bi veljal predpis, da vsak voznik takoj, ko zasliši sireno in opazi ustrezne luči, zapelje na stran in ustavi. Vozilo na nujni vožnji pa naj ima absolutno prednost. Kako lahko in brez silnih dokazovanj.

Isto velja v bolnišnici. Če se res trije zdravniki zaradi medsebojnega »šuma«, da ne rečem nekomunikacije, ne morejo med seboj zmeniti o življenju 14-letnega fanta, potem naj gredo vsi trije s svojo Hipokratovo prisego raje delat kaj bolj preprostega, na primer gojit kaktuse. Ali pa kaj drugega, tako kot nekdo, ki predstavlja to državo.

Morda bi bilo umestno oblastnike, ki odločajo o nas, zapreti (pa, lepo prosim, brez rešitve s strani ustavnega sodišča) v svoje prostore, torej v parlament in na vladno lokacijo, za toliko časa, dokler se ne dogovorijo o rešitvi obveznosti in zavez, ki so jih dali nam državljanom.

Kot je razvidno, nekateri ne vidite svoje objektivne, nekateri ne svoje subjektivne, večina pa ne nikakršne odgovornosti do nas državljanov.

Skratka: če ne mislite izpolniti svojih nalog, pojdite takoj danes, ne čez eno leto. In lepo prosim, ne imejte nas za norce.

Miloš Šonc, Grosuplje