Severina Kojić je že nekajkrat javno podprla kakšno akcijo ali s podporo izpovedala svoje politično stališče. Najbolj odmevne so bile njene podpore paradam ponosa.

Te dni pa si je pevka na glavo nakopala medmrežni gnev, ker je skupaj s prijateljicama, stilistko Karlo Kaić in lastnico portala journal.hr Ivo Balaban, podprla akcijo svoje še ene prijateljice – Ive Balent, hčere Ivice Todorića. Ta je namreč na twitterju in instagramu začela akcijo Skupaj rešimo Agrokor, v kateri so se njene premožne prijateljice fotografirale z delavkami Konzuma in ob fotografijah pripisale, da bodo še vedno kupovale v teh trgovinah, da bi s tem rešile delovna mesta prodajalk. Severina je ob svoji fotografiji s polno nakupovalno košarico in objeta s prodajalkami zapisala »Konzum, navijam za vas in za te čudovite ženske. #LetsSaveAgrokorTogether, #SpasimoAgrokorZajedno.«

A glej ga, zlomka, dame so popolnoma napačno ocenile, kaj si o njihovi podpori prijateljici in podjetju njenega očeta misli javnost. Pod fotografijami so se v hipu pojavili vse prej kot prijazni komentarji, ki so jih dame še hitreje, kot so jih pisali, brisale. Recimo tipičen komentar je bil: »Ne verjamem, kar vidim, da prijateljice Ive Balent rešujejo delavke, ki imajo verjetno tako visoko plačo, kot jo one zapravijo za eno kremo za obraz ali za obisk v kozmetičnem salonu dotične hčere gospoda Todorića. Briga jih za uboge ženske, ki po vsej državi delajo za minimalca.« Ali pa: »Kje ste bile prej? Gospodar si je zagotovil bogastvo za pet generacij, prodajalke pa nimajo za kruh.« Nekdo je dodal, da Severina gotovo za otroka ne uporablja otroške kreme blagovne znamke Konzum. Komentatorji so tudi objavili namišljeno telefonsko številko, kjer lahko »podarite denarno pomoč« za rešitev Agrokorja. Nekateri so brez milosti pozvali k bojkotu Konzuma in vseh Gospodarjevih podjetij.

Mimogrede: s sloganom Skupaj rešimo Agrokor je pismo vsem zaposlenim sklenil novi direktor za prestrukturiranje podjetja Antonio Alvarez III.