Novi sodelavec, ki bo opravljal delo CNC-operaterja, bo imel trimesečno preizkusno obdobje pred zaposlitvijo za nedoločen čas. Programiral bo in delal na stružnih in rezkalnih CNC-strojih.

Od kandidatov poleg delovnih izkušenj s področja programiranja pričakujejo ustrezno izobrazbo tehnične smeri, natančnost in vestnost. Prijave kandidatov sprejemajo na elektronskem naslovu uros@mebor.eu. Podjetje Mebor, ki je lani ustvarilo devet milijonov evrov prihodkov, je bilo septembra lani zaradi hitre rasti prihodkov nominirano za gazelo Gorenjske. Podjetje je v segmentu tračnih žag tehnološki vodja in v razvoj letno vloži povprečno petino prihodkov.

V podjetju se nenehno posvečajo rešitvam za avtomatizirano žaganje hlodov, za manjše stroške v žagarskih obratih in preprosto uporabo. Vstopajo tudi v segment kompletnih žagarskih postrojenj za zelo visoke zmogljivosti razreza. V tujini prodajo 95 odstotkov svojih izdelkov, njihova vizija pa je biti povsod, kjer režejo les.

Njihova konkurenčna prednost je nenehen razvoj, v katerega vložijo kar petino prihodkov. Podjetje zaposluje že več kot 40 ljudi. V delovanje podjetja je vpeta že druga generacija, saj v njem delajo vsi trije sinovi Borisa Meseca, v ekipi podjetja pa je skupno osem družinskih članov. Ker prodajajo po vsem svetu, poleg angleščine govorijo rusko, hrvaško, špansko, francosko in nemško.

Prednosti zaposlitve v družinskem podjetju je veliko, je prepričan Uroš Mesec, saj je ekipa zelo povezana, podjetje je usmerjeno v trajnostno rast, poleg urejenega delovnega okolja in izobraževanja za potrebe delovnega mesta pa zaposlenim zagotavljajo božičnico in 13. plačo ter dodatne finančne spodbude za dobro delo.