Carmelo Anthony je dosegel 23 točk, kratkohlačniki pa so prekinili niz štirih zaporednih zmag bikov, s čimer so priskočili na pomoč Miamiju. Biki so namreč po porazu zdrsnili na skupno sedmo mesto vzhodne konference, ki si ga delijo z Indiano, obe ekipi pa imata le pol tekme prednosti pred Miamijem.

Westbrook ostaja neustavljiv

Košarkarji Oklahoma Cityja so s 110:79 premagali Milwaukee Bucks, prvi zvezdnik moštva Russell Westbrook pa je dosegel še 41. trojni dvojček sezone in s tem izenačil rekord Oscarja Robertsona iz daljne sezone 1961/62 po številu trojnih dvojčkov v eni sezoni. Navijači v Oklahoma Cityju so ob Westbrookovem dosežku podivjali od navdušenja in glasno vzklikali: »M-V-P! M-V-P!«

»To je nekaj, o čemer si kot mlad košarkar nikoli nisem upal sanjati. To, da sem se znašel v družbi takšnih izjemnih športnikov, je neverjetno in pravi blagoslov,« je po tekmi dejal ganjeni Westbrook, ki ima prvo priložnost izboljšati Robertsonov rekord že v sredo zvečer proti grizlijem v Memphisu. Westbrook je tekmo končal pri 12 točkah, 13 skokih in 13 podajah.

Boston in Cleveland v boju za vrh na vzhodu

Prvi zvezdnik konjenikov LeBron James pa je skupen zbir dvojnih dvojčkov povišal na 54, potem ko je tekmo proti Orlando Magic, ki jo je Cleveland dobil s 122:102, končal pri 18 točkah, 11 skokih in 11 podajah. Prvaki lige NBA se z Bostonom borijo za vodilni položaj v vzhodni konferenci, z zmago so se s Celtics izenačili na vrhu. Kevin Love je končal pri 28 točkah in 11 skokih, Kyrie Irving je k zmagi dodal 24 točk. Že danes bo na sporedu poslastica, ko se bosta za prestiž med seboj pomerili vodilni ekipi vzhoda.

Najboljši ekipi zahodne konference sta obe vknjižili zmago. Golden State Warriors so s 121:107 premagali Minnesota Timberwolves, San Antonio Spurs pa so po podaljšku s 95:89 ugnali Memphis Grizzlies. Klay Thompson je dosegel 41 točk za bojevnike, ki so zmagali še dvanajstič zapored.