V rednem delu tekme je bil bližje uspehu Detroit, ki je v zadnjem delu povedel že s 4:2 – dva zadetka so dosegli celo izza gola – toda Kyle Turris in Fredrik Claesson sta z izjemnima zadetkoma v razmaku štirih minut poskrbela za izenačenje in pomembno točko. Ker tudi podaljšek ni prinesel spremembe, so odločali kazenski streli, kjer sta blestela oba vratarja, ki v prvih šestih neposrednih obračunih z napadalcem nista prejela gola, za Detroit je nato na svoji prvi tekmi zabil Jevgenij Svečkin, zadnji poskus za Ottawo je nato zapravil Colin White.

Tampa in Boston v boju za končnico

Toronto je s 4:2 slavil v Buffalu in se povzpel na šesto mesto, s točko več od Ottawe. Tekma je bila praktično že odločena v prvem delu, ko so Kanadčani v vsega 42 sekundah zadeli trikrat. Za Tampo to pomeni, da bo zdaj za končnico lovila Boston, ki ima na osmem mestu štiri točke več, a tudi tekmo manj do konca, bržkone pa bo o končnici odločal že današnji medsebojni dvoboj v Bostonu, v kolikor bodo uspešni gostitelji.

V tretji tekmi večera je Montreal s 4:1 slavil pri Floridi in potrdil prvo mesto v atlantski skupini na vzhodu. Kar dva gola in podajo je v strelsko statistiko vpisal Artturi Lehkonen. V noči na sredo nova tekma čaka tudi Anžeta Kopitarja z Los Angeles Kings, ki so že v nedeljo ostali brez končnice. Pri kraljih bo gostoval Edmonton.