V 30. krogu elitnega italijanskega prvenstva je bila največje pozornosti deležna tekma med vodilnim Juventusom in tretjeuvrščenim Napolijem na stadionu San Paolo v Neaplju. Pod še posebnim drobnogledom je bil nekdanji prvi zvezdnik Napolija, sedaj pa napadalec stare dame Gonzalo Higuain, ki se je v Neapelj vrnil prvič po lanskem prestopu v Torino.

Domači navijači so Argentincu že uvodoma namenili koncert žvižgov, a jih je v sedmi minuti z zadetkom začasno utišal njegov soigralec Sami Khedira. Čeprav je bil to sploh edini strel Juventusa v okvir gola, pa je ta zadostoval za remi na vročem gostovanju, ki se je po izenačujočem zadetku Mareka Hamšika v drugem polčasu končal z rezultatom 1:1.

Na jugu Italije je že svojo 615. prvenstveno tekmo v dresu Juventusa sicer odigral vratar Gianluigi Buffon, s čimer se je na drugem mestu izenačil s Javierjem Zanettijem. Več dvobojev od 39-letnika ima v elitni serie A le še legendarni nogometaš Milana Paolo Maldini (647).

Poseben mejnik pa je konec minulega tedna postavila tudi Atalanta. Klub iz Bergama, ki se spogleduje celo z igranjem v evropski ligi, velja za najprijetnejše presenečenje italijanskega prvenstva. Moštvo trenerja Giana Piera Gasperinja je tokrat v gosteh s kar 5:0 odpravilo Genovo in tako vpisalo najvišjo gostujočo zmago v svoji 109-letni zgodovini. Pri dosežku je prisostvoval tudi slovenski reprezentant Jasmin Kurtić, ki je odigral celotno tekmo in prispeval podajo za tretji zadetek.

V angleškem prvenstvu se je vse vrtelo okoli dvoboja med Arsenalom in Manchester Cityjem. Topničarji, ki so na prejšnjih 19 domačih tekmah z meščani izgubili le enkrat (12 zmag, 6 remijev), so tokrat na stadionu Emirates iztržili točko (2:2). Slabši izidi londonske ekipe v letošnji sicer sezoni še naprej močno razdvajajo navijače kluba. Kako velika zmeda vlada med njimi, sta ponazorila tudi večja transparenta na tribunah. Medtem ko je eden izražal podporo trenerju Arsenu Wengerju, ga je drugi podil iz angleške prestolnice. »Ljubim ta klub. Ne vem, kako dolgo bom še ostal v njem, a odločitev bo padla kmalu,« je sporočil Arsene Wenger, ki je na klopi Arsenala že dve desetletji.

Obliž na rane po nečastnem slovesu iz lige prvakov v osmini finala proti Barceloni pa so si z zmago v francoskem ligaškem pokalu nadeli nogometaši Paris Saint-Germaina. Parižani so v finalu v Lyonu s 4:1 ponižali vodilno moštvo prvenstva Monaco ter lovoriko osvojili še četrtič zapovrstjo. Skupno imajo v svoji vitrini že sedem ligaških pokalov oziroma štiri več kot katera koli druga francoska ekipa.