Zamenjati je treba vso elektriko in cevi. Na sredini je predelna stena, ki bi jo tudi podrli. Stanovanje bi uredili za eno osebo oziroma par. Radi bi, da bi bil spalni del ločen od dnevnega prostora. Tudi vrata se lahko drugače odpirajo, ker jih je treba zamenjati. Radiatorji so pod okni in tudi te lahko malo prestavimo. Ker bomo renovirali v celoti, bi rada, da bi bilo urejeno praktično in moderno. V pričakovanju vašega odgovora se vam zahvaljujem za pomoč! Tanja

Odgovor:

Narisala sem vam eno od možnih preureditev vašega stanovanja. Predlagam, da vmesno steno med sobama, tako kot ste ugotovili že sami, naredite z novo mavčno steno in jo umestite tik ob manjšem oknu. V večjem prostoru ob kopalnici umestite manjši kuhinjski niz. Hladilnik naj bo manjši podpultni. Kuhinjski niz bi lahko po kuhanju tudi zaprli z zgibno steno. Miza naj bo manjša, lahko je pritrjena na steno in jo samo takrat, ko jo potrebujete, spustite v prostor. Predlagana rešitev je primerna prav za uporabo v majhnih več funkcijskih prostorih.

Ostaja vam prostor za umestitev dvoseda in nasproti njega nizke pohištvene elemente. Vsi elementi v prostoru naj bodo svetle barve, predlagam belo. Dvosed naj bo peščene barve v kombinaciji z belo. Svetle barve nam dajejo občutek neutesnjenosti!

V spalnici pa umestite ležišče z vgradnim posteljnim predalom, tako da lahko spita dve osebi. Ob novo steno pa lahko umestite visoke garderobne omare, ki se nadaljujejo v nizek predalnik. Tudi v tem prostoru naj bo pohištvo enakega videza kot v bivalni dnevni sobi.

Tlak naj bo v vseh prostorih, tudi na hodniku, enoten, morda jesenov parket. Žive barve pa lahko uporabite za dekorativne elemente. Želim vam uspešno prenovo!

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.