Kralji so zapravljali svoje priložnosti v prvem delu igre, na drugi strani pa jih je vnovič z neverjetnimi obrambami reševal Jonathan Quick. Kljub temu je Alexander Burmistrov ob koncu tretjine povedel kojote v vodstvo. Quick je prvi strel iz neposredne bližine še ubranil, odbitka ne. Podobno je v uvodu drugega dela padel še drugi zadetek.

Plošček se je po prvotnem strelu odbil nazaj na palico Anthonyja Duclaira, ki prazne mreže ni imel namena zgrešiti. Kralje je v nadaljevanju ustavljal razpoloženi vratar Mike Smith. Edini prejeti zadetek je bila precej nenavaden. Alec Martinez je želel plošček spraviti v napadalno tretjino, ta pa se je odbil naravnost v gol Smitha, ki je že krenil iz svojih vrat, da bi nastreljan plošček ustavil ob ogradi. Soigralci Anžeta Kopitarja so sicer sprožili dvajset strelov več kot tokratni nasprotniki.

Neuvrstitev v končnico pomeni, da bo Anže Kopitar lahko v začetku maja zaigral za slovensko reprezentanco na svetovnem prvenstvu v Parizu, kjer Rise čakajo Kanada, Finska, Češka, Švica, Belorusija, Norveška in Francija.