V enem zadnjih zapisov je dejala, da so jo kot sedemnajstletno pevko izrabili in iz nje namenoma naredili neumno svetlolasko, čeprav je bila, kot trdi, zelo dobra pevka in si je le želela uspeti. »Bila sem mlada in neizkušena,« je priznala in opisala, kako so se ji ob nastopu na makedonski televiziji smejali, ker ni znala makedonsko. Poleg tega ljudem, ki so vodili njeno kariero, zameri tudi, da so jo vedno oblačili kot lutko.

Toda zdaj, ko večinoma poje cerkveno glasbo, je vsem pripravljena oprostiti, da so ji v mladosti zadali take globoke rane, mladim pevcem pa sporoča, naj se imajo radi in naj ne dopustijo, da drugi odločajo o njihovem življenju.

Po branju te izpovedi se torej ne moremo čuditi temu, da se je Tajči le leto po svojem največjem uspehu popolnoma umaknila z glasbene scene in se preselila v ZDA, kjer zdaj živi mirno družinsko življenje. Trdi, da so jo izkušnje iz mladosti prekalile v osebnost, kakršna je danes. Najraje pomaga drugim in tako trenutno dela v zaporu kot mentorica petja. Sicer pa bije še eno bitko: njen mož Matthew je zbolel za rakom na pljučih, toda Tajči je prepričana, da bo ozdravel. Tudi zato, ker je vsa družina popolnoma spremenila prehrambne navade, saj menijo, da je vzrok bolezni med drugim nezdrava ameriška prehrana.

Pripravila Manja Rošini