Nogometaši Maribora so deset krogov pred koncem nogometnega prvenstva svoje vodstvo pred Olimpijo povečali že na 12 točk in so še korak bližje osvojitvi 14. zvezdice. Pri tem si delajo medvedjo uslugo prav branilci naslova, ki še naprej plačujejo visok davek zgrešenih kadrovskih potez vnovič odslovljenega športnega direktorja Ranka Stojića. Ljubljanska ekipa je tudi v 26. krogu ostala praznih rok, s čimer se je njen zmagovalni post podaljšal že na šest tekem. Nadaljevanje serije negativnih izidov odpira vrata najbolj črnemu scenariju za Olimpijo, in sicer da bitko za naslov državnega prvaka dokončno izgubi prav na derbiju z Mariborom v 31. krogu v Stožicah.

Tega se dobro zavedajo tudi navijači Olimpije. Tisti najglasnejši na severni tribuni so po novi brezkrvni predstavi nogometašev v zelenih dresih proti Gorici spet izžvižgali domačega trenerja Marijana Pušnika, ki mu po tekmi ni šlo v račun, zakaj njegovi varovanci na tekmah kažejo drugačen obraz kot na treningih. Njihovo anemičnost je tokrat s pridom izkoristil Rifet Kapić, ki je bil s hitrimi prodori in preigravanji ter uvodnim zadetkom na tekmi najbolj zaslužen za zmago zasedbe iz Nove Gorice (2:1).

Dvaindvajsetletni vezist je v Dnevnikovem glasovanju za igralca kroga slavil z naskokom, saj so ga poleg naše redakcije na prvo mesto uvrstili tudi Bojan Prašnikar, Sašo Udović in Brane Oblak. Sploh prvič pa se je na seznam uvrstil napadalec Krškega Miljan Škrbić, ki je z dvema goloma prekinili serijo neporaženosti Kopra v spomladanskem delu in zaostal le za Kapićem. Tretje mesto je zasedel Dare Vršič, ki je proti Radomljam dosegel edini zadetek na tekmi in Mariboru priigral že 500. zmago v prvi ligi. Vezist vijoličnih je trenutno eden najbolj vročih nogometašev na slovenskih zelenicah, z novo uvrstitvijo med najboljše posameznike kroga pa je v skupni razvrstitvi še zmanjšal zaostanek za vodilnim soigralcem Marcosom Tavaresom. Za Vršičem sta se uvrstila še Matej Podlogar iz Celja in Jure Balkovec iz Domžal.

Maribor bo sicer konec tedna gostoval v Krškem, Olimpija v Kidričevem pri Aluminiju, medtem ko bo derbi 27. kroga odigran v Novi Gorici, kjer bo ekipa trenerja Mirana Srebrniča gostila Koprčane.