Veliko razlogov je za to, da je moštvo lige NBA Miami Heat z Goranom Dragićem na čelu v zadnjih mesecih doživelo popoln preporod. Od ene najslabših ekip v ligi, ki je imela le 11 zmag in kar 30 porazov, se je Vročica prelevila v zasedbo, ki sedem tekem pred koncem rednega dela sezone v vzhodni konferenci zaseda sedmo mesto. Po zadnji zmagi proti New Yorku, kjer je bil Dragić z 20 točkami, devetimi asistencami in sedmimi skoki znova prvo ime Miamija, je glavnega razkril center Hassan Whiteside, ki še vedno igra s trinajstimi šivi na desni dlani. »Sezono smo začeli kot tujci, ki so postali prijatelji in so zdaj prava družina.«

Kljub odličnim predstavam pa si Miami nikakor še ni zagotovil mesta v končnici. Tesno za petami sta mu namreč Indiana in Chicago, a bi po drugi strani ob idealnem scenariju lahko prehitel še Milwaukee in Atlanto, ki bežita za dve zmagi. Ob tem ima danes ponoči na drugi zaporedni tekmi proti New Yorku Vročica priložnost, da se zapiše v zgodovino. Z zmago bi namreč postala prvo moštvo, ki se je prebilo do polovičnega izkupička, potem ko je za omenjenim dosežkom zaostajalo že za 19 zmag.

Precej bolj klavrno je vzdušje na zahodni strani ZDA, kjer ima Anže Kopitar z Los Angeles Kings le še teoretične možnosti za preboj v končnico v ligi NHL. Po zmagi proti Calgaryju s 4:1, za katero je Hrušičan prispeval gol in podajo, moštvo s Floride šest tekem pred koncem za osmouvrščenim Nashvillom zaostaja za deset točk oziroma ima tri zmage manj. »Glede na imena v naši ekipi si veliko ljudi pred začetkom sezone zagotovo ni predstavljalo, da bomo ob koncu v situaciji, v kakršni smo,« je dejal Anže Kopitar, ki v prvi sezoni v vlogi kapetana moštva ni blestel. »Ne bi rekel, da me je vloga kapetana bremenila, a je prinesla spremembo. Nekatere stvari sem moral spremeniti, to pa ne gre čez noč. Prihodnjo sezono bo že lažje.«

Onkraj Atlantika je v polnem teku tudi nogometna liga MLS, za katero je vsako let več zanimanja. Tokrat imamo prvič v zgodovini svojega predstavnika tudi Slovenci, saj pri ekipi New England, ki je ena od desetih, ki v ligi nastopajo od ustanovitve leta 1996, igra Antonio Delamea Mlinar. Petindvajsetletni branilec je odigral 90 minut na vseh dosedanjih treh tekmah svojega moštva, ki je dvakrat klonilo, nazadnje pa ugnalo Minnesoto s 5:2.

Ob tem še omenimo, da se v noči na ponedeljek začne 117. sezona v bejzbolski ligi MLB, v kateri naslov prvaka branijo Chicago Cubs.