Bolj kot se košarkarsko državno prvenstvo približuje odločilnim bojem, bolj se potrjuje dejstvo, da je imela Olimpija letos izredno srečno roko z izborom tujcev. Nikola Janković, Brandon Jefferson in Devin Oliver so nesporni nosilci ljubljanskega moštva, ki za razliko od tujcev v preteklih letih veliko motivacije in želje po dokazovanju kažejo tudi na tekmah državnega prvenstva. A pri tem imajo zagotovo veliko vloge tudi finance. Ker gre za najcenejšo zasedbo Olimpije v samostojni Sloveniji in ker je bil klub večino dosedanjega dela sezone zaščiten pred preteklimi grehi s postopkom poenostavljene prisilne poravnave, so bile obveznosti do košarkarjev redno poravnane. V zadnjih letih so košarkarji ljubljanskega moštva že do drugega dela državnega prvenstva ostali brez številnih nakazil, kar je predvsem pri tujcih vplivalo na vnemo na parketu.

Kakorkoli že, zgodba je pri Olimpiji vsaj v letošnji sezoni za zdaj drugačna, vprašanje je, če bo to dovolj, da se bodo sponzorji odločili za reševanje kluba pred preteklimi dolgovi, kar bi mu omogočilo, da po dolgih letih obrne nov list. Pogovori naj bi potekali v pozitivno smer, v obročno odplačevanje dolgov je privolil tudi Furs, kaj več od tega pa vodilni v klubu še ne morejo pokazati. Medtem se košarkarji na parketu bojujejo, da bi po osmih sušnih letih državni naslov znova vrnili v Ljubljano. Nazadnje so v Stožicah brez težav premagali Helios, Devin Oliver pa je s 24 točkami, enajstimi skoki in po petimi asistencami in ukradenimi žogami ter statističnem indeksu 39 postal Dnevnikov igralec kroga.

Drugo mesto v glasovanju je tokrat pripadlo Darwinu Davisu jr, ki je za zmago Rogaške Hopsom nasul kar 30 točk. Na tretjem je pristal Igor Tratnik (zmaga Zlatoroga proti Krki, 23 točk), na četrtem Jan Špan (zmaga Zlatoroga proti Krki, 23 točk in sedem asistenc), na petem pa Tadej Ferme (zmaga Rogaške proti Hopsom, 18 točk).