Na žalost tudi tokrat nismo izvedeli, ali je profesor na fakulteti, demonstrator ali predavatelj, kolikor pa do sedaj vemo, je samo »pomožni predavatelj«. Pomembno je bilo, da se ga na vsak način vrine na ustavno sodišče. Spomnimo se samo njegovega čakanja, da bo postal »polnoleten« za kandidaturo za evropskega sodnika, pa dolgo nismo nič vedeli o vsebini in načinu dela »pomožnega predavatelja«. Tudi sedaj nič ne vemo. Njegovo dvojno dr. delovanje smo posebej zaznali, ko je podpiral Janševa takšna in drugačna prizadevanja, zlasti je bil »znanstveno« angažiran v Reporterju. Sicer legitimno, za dvojnega dr. pa absolutno premalo.

Sedaj je ustavni sodnik, čeprav je ves čas protestiral proti sodnemu sistemu, katerega sestavni del je ustavno sodišče. Tudi če je od dvojnega dr., »pomožnega predavatelja«, je malo preveč. Očitno, da se nekateri ne zavedajo svojih sposobnosti. Brez primere je bilo, verjetno naročeno, pisanje predsedniku države nekega profesorja z »Jakličeve fakultete«, da naj za božjo voljo podpre kandidaturo Jakliča. Ta isti profesor pa po dostopnih informacijah ni navedel, katero delo je in opravlja ddr. Jaklič na »njegovi« fakulteti. Ostali smo brez odgovora. Poslanski naoljeni stroj je deloval in je postal ustavni sodnik. Zaslužni mojstri mešetarjenja, predsednik države ter predsednika SDS in SMC, so se držali dogovora in potisnili svojega kandidata.

Sedaj je priložnost, da javno vprašamo predsednika države, s katerim in kakšnim CV ddr. Klemna Jakliča je razpolagal, ko ga je predlagal v izvolitev. Državljani ne vemo, koga so in zakaj (čeprav je prejel najmanj glasov) izvolili za člana ustavnega sodišča. Javno zahtevamo od predsednika države, da objavi CV g. Jakliča in ga da na vpogled javnosti. Radi bi preverili njegovo bibliografijo. V primeru, da tega ne stori ter nam tega ne omogoči, bomo zahtevali od uradnih državnih organov, da nam to omogočijo. Upamo, da za predsednika veljajo isti in ne neki drugi (tajni) predpisi. Saj to naj bi bili ljudje, ki smo jim mi, državljani Republike Slovenije, zaupali vodenje naše države, ne pa da opravljajo svoje funkcije, kot da nas ni. Nam pa gre za Slovenijo, mar ne?

Boris Pogačar, Remzo Skenderović, Bogdan Avbar, Janez Butara, Milan Gorjanc, Franc Medle, Lojze Podobnik, Branko Đukić, Jože Ribič, Boris Gregorčič, Jože Butara, Darko Kastelic, Mirko Ognjanović, Jože Florijančič, člani Društva SRP