Po porazu v Rogaški Slatini, ko so njegovi košarkarji s pristopom razočarali, je lahko trener Olimpije Gašper Okorn znova bolj prešerne volje. Ljubljančani so namreč v 3. krogu lige za prvaka v Stožicah razbili Helios in tako popravili slab vtis, ki so ga pustili v soboto. Prvi neuspeh je na gostovanju pri Zlatorogu zabeležila Krka, tako da edina neporažena ekipa ostaja Rogaška, ki je na kolena spravila Hopse.

V skoraj povsem praznih Stožicah, kjer se je zbralo le okoli 100 gledalcev, je bilo že od samega uvoda jasno, da Helios ne bo dorasel nasprotnik Olimpiji. Domžalčani so namreč od začetka sezone povsem spremenili podobo moštva in prodali večino nosilcev, ob tem pa je odšel tudi trener Jakša Vulić. Dejan Čikić s pomlajeno zasedbo ni konkurenčen moštvom v ligi za prvaka, kar je bilo očitno tudi proti Ljubljančanom. Helios je z nasprotnikom v prvem delu prve četrtine še držal korak, ko pa je gostiteljem stekel met, se je razlika začela povečevati. Košarkarji Olimpije so se v uvodnih desetih minutah še ogrevali pri metu za tri točke, nato pa jih v drugi četrtini zadeli pet od sedmih poizkusov, za nameček še zaporedoma. Tako ni čudno, da so Domžalčanom že do polčasa nasuli 55 točk in si nabrali prednost 19 točk.

Visoko vodstvo je na začetku drugega polčasa Olimpijo nekoliko uspavalo, kar je trenerja Gašperja Okorna vidno razjezilo. Po burni minuti odmora mu je uspelo svoje košarkarje zbuditi, prednost pa je začela znova naraščati. Odlično predstavo je pri gostiteljih prikazal Devin Oliver (24 točk in enajst skokov), ki je bil vnovič prvo ime svojega moštva. Zanimivo je, da Čikić mladcem Omanu, Bratcu, Veselu in Klavžarju ni ponudil priložnosti za igro, medtem ko je Okorn Jurčka, Strmčnika in Janežiča v zadnji četrtini poslal na parket. Vse omenjene danes v Kranju čaka nastop na zaključnem turnirju mladincev.

»Specifična tekma, na kateri je nasprotnik zarotiral le šest košarkarjev in celotni prvi ter tudi del drugega polčasa stal v conski obrambi. Zadovoljen sem z reakcijo po porazu proti Rogaški. Veliko smo tekli, delali sicer napake v obrambi, a imeli odličen strelski večer. Sedaj imamo teden dni časa, da se pripravimo na težko gostovanje v Laškem,« je po tekmi povedal Gašper Okorn, medtem ko je Dejan Čikić dejal, da je visok poraz proti Ljubljančanom pričakoval. »Glede na to, da imamo v članskem moštvu štiri pomembne člene mladinske ekipe, ki jo čaka zaključni turnir, sem se na lastno odgovornost odločil, da jih ne uporabim. Bistveno ugodnejšega rezultata tako nisem pričakoval. V nekaterih elementih bi sicer lahko bili boljši, a glede na okoliščine je razplet kar realen.«