»Krivde ne priznavam in tudi nobenih drugih dejstev po obtožbi, saj so vsi očitki neutemeljeni in neresnični,« je sodnici Ingrid Lešnik dejal znani velenjski podjetnik Tomaž Ročnik. Ročnika, ki je bil pred desetletjem član nadzornega sveta Klasja in je to pekarsko podjetje obvladoval prek Fraktal Consultinga, obenem pa je bil direktor v še desetih družbah, so kriminalisti vzeli pod drobnogled pred štirimi leti zaradi prodaje premičnega in nepremičnega premoženja nekdanjega Klasja. Tega naj bi brez enega samega evra kupnine prenesel na svoje podjetje Millcom, s čimer je nastalo 7,7 milijona evrov protipravne premoženjske koristi.

V preiskavi se je znašla tudi dolgoletna direktorica Klasja in hkrati solastnica Millcoma Dragica Veršič (prej Murko), ki je bila v času preiskave skupaj z Ročnikom tudi pridržana. A Veršičeve danes na sodišče ni bilo, saj je prosila za preložitev naroka. Ročnik in Murkova sta maja 2007 celo skupaj ustanovila podjetje Millcom skupina, nekaj tednov pozneje pa nanj, med drugim, prenesla tudi lastništvo več parcel. In sicer tako, da je Klasje omenjene parcele vzelo v 20-letni najem in Millcom skupini nakazalo avans v višini 11,5 milijona evrov. A je sodišče na spornih nepremičninah zahtevalo vpis, da prepoveduje odtujitve in obremenitve nepremičnin, na katerih je sicer imela hipoteke že vpisane tudi Nova Ljubljanska banka.

Ročnikov odvetnik Stanislav Rosenstein je danes sodišču predložil vrsto dokazov, ki naj bi potrjevali, da očitki v obtožnici zoper Ročnika ne držijo, predlagal pa je tudi zaslišanje nekaterih novih prič, s čimer se je strinjala tudi specializirana državna tožilka Mojca Petan Žura.