Dodatki iz akrilnega stekla, bleščeči baker in zelene lončnice so med smernicami notranjega opremljanja, s pomočjo katerih bomo v stanovanja povabili sončno svetlobo in pozabili na mrzlo zimo.

Bakreni dodatki

Presezite srebrno in zlato barvo ter se izognite v lanskem letu prevladujoči medenini tako, da v prostore uvedete modne bakrene poudarke. Izdelke iz bakra lahko uporabimo kjer koli – z bakreno vazo na mizici privoščimo interjerju nadih glamurja, naredimo vtis z bakreno svetilko ali postrežemo slavnostni obed z bakrenim jedilnim priborom.

Tapete z marmornim vzorcem

Če imate radi marmor, vendar vam bančni račun ne dopušča, da bi si privoščili kuhinjske pulte ali talno oblogo iz tega prestižnega materiala, vam predlagamo marmorne stene. Ne sicer iz pravega marmorja, temveč s tapetami v zelo modnem marmornem vzorcu. Da vtis ne bo premočan, z njimi okrasite samo eno, tisto najbolj izpostavljeno steno, ki bo prostoru dala nepričakovan, a stilno dovršen poudarek.

Akrilno pohištvo

Zanimanje za akril je vse večje – ta nekoliko pozabljeni material se v interjerju pojavlja čedalje pogosteje, iz njega pa je narejena različna pohištvena oprema, od sodobnih miz in stolov do omaric. Če živite v majhnem stanovanju, je prosojno pohištvo iz akrila odlična izbira, ki pripomore, da so prostori videti manj natrpani in bolj odprti.

Lesene ploščice

Les je že od nekdaj stalnica v notranjem opremljanju in vedno znova ga posvojijo tudi najnovejši trendi. Kadar si želite nekaj posebnega, klasične keramične ploščice zamenjajte z lesenimi. Les, ki ustvarja rustikalen, a vendar zelo šik slog, lahko vidimo na praktično vseh površinah, od kuhinjskih otokov do kaminov.

Sobne lončnice

Da se na seznamu spomladanske osvežitve stanovanja najdejo tudi sobne rastline, ni nobeno presenečenje, saj je inštitut Pantone za barvo letošnjega leta imenoval zelenje. Lončnice z bogatimi zelenimi listi, vzpenjalke ali padajoče, so kot nalašč za sodobne stanovalce, ki nimajo veliko časa za ukvarjanje z rastlinami, saj jih je skorajda nemogoče ugonobiti. Zelene rastline poživijo vsak dom, še posebno po dolgih zimskih mesecih.

Modra barva

Le kdo nima rad tradicionalnega skandinavskega dizajna! Toda to pomlad se notranji oblikovalci odmikajo od črnobele barvne sheme, ki je zanj značilna, in se nagibajo k mornarsko in temno modrim barvnim tonom. Umestite v prostor modne modre odtenke z elegantnim žametnim kavčem ali v sijoče modro pobarvano izpostavljeno steno.

Vir: www.elle-decor.com