Jeseniški hokejisti so na domačem ledu zapravili prvi zaključni plošček za uvrstitev v finale alpske lige. Na četrti tekmi polfinala so bili prekratki proti Asiagu, ki je v Podmežakli zmagal s 4:3 in serijo na tri zmage vrnil na izhodišče. Odločilna, peta tekma bo že jutri v Italiji.

Jeseničani se v zadnjih letih še nikdar niso borili za lovoriko v drugoligaški konkurenci odprtega avstrijskega prvenstva. Potem ko so visoko izgubili na uvodu polfinala, so se z dvema zaporednima zmagama povsem približali nastopu v finalu, a več kot 2500 obiskovalcev sinoči še ni rajalo na tribunah prenovljene jeseniške dvorane. Asiago je silovito odprl tekmo in po pritisku na domača vrata povedel že v tretji minuti. Železarji so kasneje vzpostavili ravnotežje in boljšo igro kronali z izenačenjem Erica Panceta, nato pa sila neuspešno izkoriščali prednost igralca več. Asiago je kaznoval jeseniško neučinkovitost, vratarja Roka Stojanovića je še pred prvim odmorom s strelom iz razdalje presenetil Magnabosco.

Jeseniški hokejisti so se v nadaljevanju soočili z zahtevnejšo nalogo, ko je Asiago povedel s 3:1 in z organizirano igro zaustavljal gorenjske poskuse za zasuk. To ni bil strelski večer za železarje, ki so imeli premalo idej v napadu. V drugi tretjini so se približali na zadetek zaostanka, a so Italijani znova hitro pobegnili. V zadnjih dvajsetih minutah se je začel jeseniški lov na vse ali nič. Martin Oraže je deset minut pred koncem znižal na 3:4, kasneje je ploščica večkrat poplesavala okoli italijanskih vrat, vendar Jeseničanom zadetka za podaljšek ni uspelo doseči. Podmežakla je hokejistom v rdečih dresih kljub porazu namenila aplavz.

Če se bodo jeseniški hokejisti uvrstili v finale alpske lige, bodo v Hokejski zvezi Slovenije šele globoko v aprilu organizirali bitko za domačo zvezdico, ki jo je lani osvojila Olimpija. Vodja tekmovanja v HZS Bogdan Jakopič nam je povedal, da bo zveza razpisala finalne termine šele po koncu jeseniških nastopov v alpski ligi, kar pomeni, da bi slovenskega prvaka lahko odločila serija na vsega dve zmagi. Za daljši potek finala bi namreč zmanjkalo časa, saj bo članska reprezentanca že čez dober mesec dni odprla svetovno prvenstvo skupine A v Parizu. Aprila bo imel naporen ritem tudi jeseniški trener in slovenski selektor Nik Zupančič, saj bo imel kopico dela z obema projektoma hkrati, zato bo moral rokave zavihati njegov reprezentančni pomočnik Edo Terglav. Dodajmo, da bo hokejska zveza finale pokalnega tekmovanja med Olimpijo in Jesenicami najverjetneje organizirala šele poleti tik pred začetkom nove sezone, saj v tej zimi ni našla primernega termina.