Sredi oktobra sem dobil SMS-sporočilo, da naj bom na določeni dan med 7. in 10. uro doma, ker naj bi prišel njihov tehnik, da bo opravil naročeno spremembo. To sporočilo me je razjezilo, saj ne morejo oni uporabnikom diktirati, kdaj naj jim bomo na voljo. Poklical sem jih ter jim povedal, da se bodo oni meni prilagajali in ne obrnjeno. Dobil sem novo sporočilo z datumom v prihodnjem tednu med 16. in 18. uro.

Tistega dne me je približno ob 13.30 poklical Telekomov tehnik in me vprašal, ali sem doma. Povedal sem mu, da ne in da smo dogovorjeni med 16. in 18. uro. Njegov odgovor je bil, da on takrat ne dela več. Približno ob 18. uri se je pojavil drugi tehnik, ki je, še preden je pozvonil, v zunanji omarici izvedel poseg, s katerim mi je izklopil internet. Ko je vstopil v pisarno, sem ga prosil, ali lahko nekaj minut potrpi, da končam zadevo, sredi katere sem. A je nisem mogel končati, ker nisem imel več povezave. Čez čas sem ga le vprašal, ali mi jo je prekinil on. Tedaj mi je to mirno priznal. Kar stemnilo se mi je, nadrl sem ga, kot že dolgo nisem nikogar. Ko je vstopil v pisarno, je videl, da imam vklopljen računalnik in da delam, pa se mu ni zdelo primerno, da bi mi povedal, kaj je storil. Normalno bi bilo, da bi najprej pozvonil in povprašal, ali lahko naredi prevezavo v zunanji omarici. Ampak le zakaj bi to storil, če so navajeni, da se vedejo kot monopolisti?

Ko je Telekomov tehnik opravil zamenjavo modema, mi je pomolil terminal in rekel, naj podpišem novo pogodbo, s katero bom imel dva evra višje mesečne stroške zaradi hitrejšega prenosa podatkov. A tega jim nisem naročil, to naj me ne bi nič stalo. Tehnik po zamenjavi modema ni preizkusil, ali mi vse funkcionira. Ko sem kasneje vključil televizijo, ta ni delala. Poklical sem njihovo pomoč uporabnikom, kjer so ugotovili, da je tehnik napačno priključil dva kabla na modemu. To je bila kaplja čez rob in odločil sem se zamenjati operaterja.

Z Amisom sem sklenil pogodbo za priklop, ki naj bi bil izvršen 1. februarja 2017 med 14.30 in 15.30. Tega dne me je ob 13.45 poklical Telekomov tehnik s številke 051 686 490 ter me povprašal, kdaj naj bi prišel Amisov tehnik. Povedal sem mu, da sva dogovorjena ob 14.30. Rekel mi je, da pride tudi on.

Ob 14.30 je prišel Amisov tehnik, Telekomovega ni bilo. Izključil je Telekomove naprave in priključil Amisove. Ura je bila že 15.30, a Telekomovega tehnika še vedno ni bilo. Klicala sva ga oba, pa se nikomur ni javil. Ker je imel Amisov tehnik obveznosti, mi je dal še nekaj navodil in odšel. Ker mi ni nič delovalo, Telekomovega tehnika pa ni bilo, sem se ob 19. uri obrnil na Telekomovo pomoč, kjer sem naletel na sila arogantnega človeka, ki me je še nadrl, zakaj ga kličem, če nisem več Telekomov uporabnik, kar ni držalo. Po telefonskih navodilih Amisovega tehnika sem nato odklopil Amisovo opremo in nazaj priklopil Telekomovo, da sem imel vsaj internet, da sem lahko delal.

Naslednje jutro sem delal in ob 8.20 ostal brez interneta. Trdno sem bil prepričan, da so v Telekomovi centrali izvršili preklop, oprema pa ni bila zamenjana. Poklical sem Telekomovo upravo. Tam se mi je javila ga. Maja Klemenčič, ki sem ji povedal, zakaj kličem generalnega direktorja. Zatem me je poklicala ga. Janja Ostrožnik, ki mi je sporočila, kdaj naj bi njihov tehnik prišel. Dogovorila sva se, da bo njihov tehnik naredil vse, odklopil njihovo opremo in priklopil Amisovo ter preveril delovanje vsega. Ko je Telekomov tehnik prišel, je odklopil njihovo opremo, stopil v stik s svojimi sodelavci za preklop na Amis, ni pa hotel priklopiti Amisove opreme. To sem moral storiti sam po navodilih sila prijaznega in ustrežljivega Amisovega tehnika Miha.

Petega februarja 2017 sem ta sestavek poslal na Telekom g. Boštjanu Hrenu kot pritožbo, a mi do danes še ni odgovoril nanjo. To samo kaže na njihov odnos do komitentov, četudi nekdanjih. Mar upravi, nadzornikom in njihovim lastnikom res ni jasno, da so z vsakim izgubljenim komitentom manj vredni? Večina Telekomovih sodelavcev se vede, kot da so še v socializmu, saj jim ni jasno, zaradi koga sploh obstajajo.

Janez Zupan, Domžale