Vaše spomladansko čiščenje naj bo sistematično. Vendar enkrat za spremembo začnite tam, kjer vaše redno čiščenje po navadi končate. Če s čiščenjem začnete v dnevni sobi in končate pri vhodu v stanovanje ali hišo, začnite zdaj pri predsobi.

Roomba čisti v vzporednih pasovih

Popolnoma normalno je namreč, da smo pri koncu rednega čiščenja že utrujeni in manj temeljiti. Spomladansko čiščenje pa je namenjeno ravno tem skritim kotičkom, ki ostajajo velikokrat nedotaknjeni. Vaš robotski pomočnik lahko med tem že posesa druge prostore, tako da v bistvu čistite na dveh koncih hkrati. Roomba 980 prostore očisti izjemno učinkovito, saj se giblje v vzporednih pasovih, obenem pa s pomočjo podatkov iz številnih senzorjev po potrebi prilagodi vzorec čiščenja – na primer kadar ugotovi, da čisti predel pod pohištvom ali v okolici morebitnih ovir.

Braava jet dokonča delo s pomivanjem

Ko končate s prvim prostorom, si vzemite minuto ali dve premora, robotskega pomočnika pa pospremite v predsobo, da bo počistil tla in vso umazanijo, ki je med čiščenjem padla iz predalov in polic na tla. Medtem ko iRobot Roomba 980 čisti tla, si lahko privoščite kozarec vode ali soka in si čestitate za prvi očiščeni prostor. Nadaljujte v naslednjem prostoru in sledite postopku čiščenja. Med čiščenjem drugega prostora pa Braava jet dokonča delo (v prostorih s trdimi talnimi površinami) z mokrim čiščenjem.

Bleščeče čista tla brez truda

Braava jet najbolje deluje v kombinaciji s čistilnimi blazinicami Braava jet Cleaning Pads, s katerimi se na več načinov spopade z umazanijo na tleh. Pri tem vam prepusti zgolj tiste kotičke, ki so bili med zimo in rednim čiščenjem zapostavljeni. Po končanem čiščenju čistilnega robota preprosto dvignete nad koš za smeti in pritisnite gumb, ki spusti umazane blazinice v smeti. S čistimi gladkimi površinami bo vaš dom ponovno zadihal, tla pa bodo bleščeče čista brez dodatnega truda s pomočjo vaših dveh zvestih pomočnikov.