»V zadnji četrtini nismo našli rešitve za razigranega Nikolo Jankovića,« je po veliki zmagi košarkarjev Rogaške v 2. krogu državnega prvenstva v ligi za prvaka proti Olimpiji povedal trener Slatinčanov Damjan Novaković. Nikakor ni bil prvi v letošnji sezoni, ki je to izrekel. Triindvajsetletni srbski center v dresu ljubljanskega kluba kaže najboljše igre v svoji karieri in je bil nerešljiva uganka že za marsikaterega nasprotnika in trenerja. Zaradi fenomenalnih predstav je bil najprej izbran za najkoristnejšega igralca zaključnega pokalnega turnirja Spar, ki ga je Olimpija osvojila, nato pa je sledilo še večje priznanje, ko ga je za najkoristnejšega posameznika rednega dela razglasilo še vodstvo lige ABA.

Janković je bil znova izredno razpoložen proti Rogaški. V statistiko je vpisal 26 točk, zraven pa dodal še deset skokov in pristal pri statističnem indeksu 32. Slednje pa na koncu ni bilo dovolj za drugi uspeh Ljubljančanov v ligi za prvaka, saj je zmagovalca tik pred iztekom igralnega časa odločil Dragiša Drobnjak. Janković je eden najboljših Olimpijinih centrov v zadnjem obdobju, a se zaradi težkega finančnega stanja v klubu v Ljubljani skoraj gotovo ne bo zadržal dalj časa. Če bo izboljšal natančnost s prostih metov, kar je v letošnji sezoni že nekoliko popravil, in začel bolj uporabljati tudi desno roko, se mu obeta uspešna kariera v evropskih klubih.

V tokratnem izboru Dnevnikovega igralca kroga je drugo mesto zasedel Krkin Matic Rebec, ki je s 16 točkami, osmimi asistencami in šestimi skoki v le 23 minutah na parketu svojemu moštvu izdatno pomagal pri zmagi proti Hopsom. Na tretjem mestu je pristal Jan Špan (zmaga Zlatoroga proti Heliosu, 15 točk in šest skokov), na četrtem Tadej Ferme (zmaga Rogaške proti Olimpiji, 18 točk in sedem asistenc) in na petem Igor Tratnik (zmaga Zlatoroga proti Heliosu, 17 točk in devet skokov).