Jeseniški hokejisti so le še korak oddaljeni od nastopa v finalu alpske lige, medtem ko se bosta za lovoriko v EBEL pomerila KAC in Dunaj. Minuli konec tedna so Jeseničani na tretji tekmi polfinala s 4:2 (0:0, 4:1, 0:1) slavili v Asiagu in prvič povedli v seriji na tri zmage. Železarji bodo imeli uvodni zaključni plošček za uvrstitev v finale jutri, ko v Podmežakli pričakujejo več kot 3000 obiskovalcev. V alpski ligi po treh polfinalnih dvobojih kaže na finale med Jesenicami in Rittnom, ki v italijanskem paru vodi proti Cortini z 2:1 v zmagah. Ritten je bil zanesljivo najboljši v rednem delu sezone.

Jeseničani so dobili krila po zmagi na drugi polfinalni tekmi, ko so zrežirali zasuk prav v zadnjih minutah. V Asiagu je pred dobrimi tisoč navijači blestel vratar Rok Stojanovič, ki je ubranil 44 strelov in goste obdržal v igri tudi med silovitim pritiskom na njegova vrata. Gorenjci so vse štiri zadetke dosegli v drugi tretjini, ko so izkoristili številčno prednost, Luka Kalan je med drugimi realiziral tudi kazenski strel. Italijanom je začela teči voda v grlo, zato so poskušali z vseh položajev, vendar jim na silo ni uspelo obrniti poteka tekme. Jutri bo pred jeseniškimi hokejisti najzahtevnejši preizkus sezone, saj bi jim zmaga omogočila finalno vstopnico, kar bi bil v drugoligaški konkurenci odprtega avstrijskega prvenstva največji uspeh kluba, ki je zrasel na pogorišču nekoč slavnega gorenjskega kolektiva.

Jeseničane po koncu nastopov na mednarodnem prizorišču čaka še tekma za državno krono, ki jo bodo branili hokejisti Olimpije. Ljubljančani so se že uvrstili v finale, potem ko so v Zalogu z 2:1 komaj ugnali Slavijo. Tivolski kolektiv ima po zgodnjem slovesu iz EBEL pričakovane težave, saj hokejisti niso v tekmovalnem ritmu. Očitno pa v tej sezoni ne bo finalnega obračuna za pokalno lovoriko, saj prostih terminov skorajda ni več, pozimi pa je hokejska zveza zaradi obveznosti obeh klubov v mednarodnih tekmovanjih že večkrat prestavila finalno tekmo.